Program

2024.02.28. 15:27

A hagyományos sportokról lesz szó a szolnoki konferencián

Külföldi országokból is érkeznek arra a szolnoki konferenciára, ahol a hagyományos sportok és játékok fejlődési lehetőségei kerülnek középpontba pénteken.

Rimóczi Ágnes

Hogyan hatnak egy település életére a hagyományos sportok és játékok. Többek között ezt a témát járják körbe, s szólnak a fejlődési lehetőségekről, ötletekről és jó gyakorlatokról azon a konferencián, melyet március elsején tartanak Szolnokon az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. A „Hagyományok, turizmus, marketing” című eseményt a Tesz-vesz Ifjúsági és Gyermekalapítány, valamint az Európai Hagyományos Sport és Játékszövetség szervezi. 

Lisbon,,Portugal,Feb,-,26,,2014,:,Close,Up,On
Fotó: Shutterstock.com / Forrás:  Illusztráció

A délelőtt 11 órakor kezdődő programra a Hagyományos Játékok És Sportok Európai Szövetségétől (UNESCO tagja)  kilenc fő érkezik, négyen Spanyolországból, valamint egy-egy portugál, olasz, francia, lengyel és horvát elnökségi tag. A konferencia után Újszászra látogatnak el, ahol a lábtollabdásokkal találkoznak, majd Dobozi Róbert polgármester is fogadja őket. Másnap elnökségi ülést tartanak a Tesz-Vesz Alapítvány 30 éves jubileuma kapcsán, majd délután a Szolnoki csatát nézik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában