Tisza-tó Program

2024.02.15. 17:30

Történelmi jelentőségű fejlesztés: 17 beruházás kezdődött el a Tisza-tónál

Közel 1,7 milliárd forintos hazai forrásból valósítanak meg fejlesztéseket a Tisza-tónál.

Köllő Judit

A Tisza-tónál megvalósuló fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatót csütörtökön dr. Czene Zsolt (balra), Hubai Imre és dr. Juhász Attila Simon

Fotó: Nagy Balázs

A Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács munkájával és a Tisza-tó térségének jövőjével kapcsolatos fejleményekről tartott sajtótájékoztatót csütörtökön délután Hubai Imre, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke, dr. Juhász Attila Simon, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács alelnöke, a Heves Vármegyei Közgyűlés elnöke, valamint dr. Czene Zsolt, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium Stratégiai Fejlesztési és Monitoring osztályának vezetője.

– Egy olyan program megvalósulásának lehetünk részesei, mely történelmi jelentőségű – emelte ki a sajtótájékoztatón Hubai Imre. 

– Idén közel 1,7 milliárd forintos, száz százalékban hazai forrásból gazdálkodhat a Tisza-tó Program, mely egy pilot program. Az állami, az önkormányzati és a versenyszféra érintett szereplői ilyen hatalmas összegből még nem dolgozhattak a Tisza-tó térségében. A program keretében a Tisza-tó 14 településén összesen 17 projektet valósítanak meg. Ezek közé tartozik például az abádszalóki egykori általános iskola tetőhéjazatának felújítása, a tiszaderzsi kikötő fejlesztése és a karcagi Akácliget Gyógy- és Strandfürdő harmadik medencéjének korszerűsítése.

A projektek megvalósítása Jász-Nagykun Szolnok mellett Borsod-Abaúj- Zemplén és Heves vármegyét is érinti.

Elhangzott: a Tisza-tó Fejlesztési Program célja, hogy a megalapozza azokat a hosszútávon fenntartható folyamatokat, melyek a környék alkalmazkodóképességét fejleszthetik.

– Egyes fejlesztések már az elszámolás közelében vannak, ami azt jelenti, hogy a Tisza-tó Program rendkívüli tempóban halad előre – tette hozzá Hubai Imre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában