Szerelmesek ünnepe

2024.02.14. 06:55

Valentin-nap: még mindig sláger a vörös rózsa, de vajon mi hódít még a Jászkunságban?

Egy kis csokoládé, egy szál virág, egy aranyos plüssmackó – február 14-e a szerelmesek ünnepe, ilyenkor sokan meglepik párjukat, apró figyelmességeket csempészve a szürke hétköznapokba. Lakatos Roland cibakházi virágüzletében különféle csokrok készülnek ilyenkor, elmondása szerint azonban még mindig a vörös rózsa az igazi sláger.

Pakainé Pusztai Nóra

Valentin-napon a virágüzletek forgalma igencsak meglendül, a férfiak előszeretettel térnek be, hogy szerelmüknek meglepetést válasszanak. Lakatos Roland cibakházi virágboltját már napokkal ezelőtt ellepték az ünnepre készülő különlegességek.

Close-up of Roses Bouquets in Flower Market
A vörös rózsa hódít Valentin-napon
Fotó: Gettyimages.com / Forrás: Illusztráció

 

A Valentin-nap egy újkeletű ünnep a Halloweennel együtt, ezeket Amerikából „loptuk”, de mára Magyarországon is népszerűek 

– emelte ki.

Lakatos Roland két éve nyitotta meg hangulatos virágüzletét a tiszazugi nagyközség központjában. A csendesebb januári időszak után már a hónap elején érkeztek rendelések február 14-ére.

– A szerelmesek ünnepére világítós dobozokkal, csokoládécsokrokkal és egyéb újdonságokkal készültem, az örök klasszikus viszont még mindig a vörös rózsa. Áltagosan kétszáz szál kel el nálam ilyenkor – foglalta össze tapasztalatait.

Az árak hiába emelkedtek, úgy tűnik, a szerelem jelképező virág vásárlása nem megy ki a divatból. Az idei trendet követve sokan fekete csomagolással, díszítéssel kérték.

– Három verzió van: az egy szálas, amit apróságokkal különlegessé lehet tenni. A normál csokor, ami 3-5 szálból áll, illetve a másik véglet, van 50 szálas rózsacsokor rendelésem is mára! Ezt mindenki maga dönti el – magyarázta. 

Hozzátette: az urak igazán figyelmesek ezen az ünnepen.

– A hölgyek is felkeresik az üzletet, italbox, csokoládé csomag kerül a kosarukba, vagy plüssmackót visznek szerelmüknek – egészítette ki.

És bár már akadtak, akik január végén megrendelték a kívánt csokrot, a nagyüzem viszont éppen február 14-e. 

Meghatározó a tavasz a virágboltosok számára

Januárban kevesebbet rendelnek a virágüzletek, inkább leltároznak. Az év első szakasza viszont februártól igen mozgalmas. Júniusig öt olyan esemény van az életükben az esküvőn és temetéseken kívül, ami meghatározó.

– Valentin-nappal indulunk, az év első olyan lendületes időszaka, amikor sorra jönnek a megrendelések, dolgozhatunk, kiélhetjük kreativitásunkat. Utána március 8-a nőnap, április középiskola, május óvodai ballagás és anyák napja, valamint júniusban az általános iskolai ballagás – sorolta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában