Önellátás

2024.03.31. 16:00

Baromfitartási támogatással ösztönzik a háztáji gazdálkodást Jászladányon

A jogosultság egyik feltétele, hogy a kérelmező családjában az egy főre jutó havi jövedelem ne haladja meg a nettó 300 ezer forintot.

Illés Anita

Baromfitartást ösztönző támogatás keretében az önkormányzat 10-30 darab előnevelt csirkét biztosít kérelemre az arra jogosultaknak – tájékoztatott a nagyközség közösségi oldalán Bertalanné Drávucz Katalin polgármester.

baromfi
Fotó: Mártonfai Dénes / Forrás: Illusztráció

Baromfit igényelhet az, aki legalább egy éve bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik Jászladányon, közfoglalkoztatott, nyugdíjas vagy nyugdíjszerű ellátásban részesül és rendelkezik a baromfitartáshoz szükséges feltételekkel. 

Fontos az is, hogy a kérelmező családjában az egy főre jutó havi jövedelem összege ne haladja meg a nettó háromszázezer forintot. A támogatás iránti kérelmet a mellékletekkel együtt április 2-től 12-ig lehet benyújtani a polgármesteri hivatal igazgatási osztályán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában