Szemléletformálás

2024.03.21. 09:30

Egészségnapra várják a túrkeveieket

Ingyenes egészségnapot rendeznek Túrkevén. Szűrésekkel, előadásokkal és sportolási lehetőségekkel várják az érdeklődőket.

Rimóczi Ágnes

Túrkevén szeretik a sportokat. Rendszeresek a futó- és kerékpáros rendezvények a településen, telente jégkorcsolyázni lehet, de a városvezetés egyéb módon is elkötelezett az egészségtudatosság, a környezettudatosság tekintetében, fontos küldetésének tartja a kevi lakosok szemléletformálását. Ennek jegyében az Aktív Magyarország Program keretében ingyenes egészségnapot rendeznek március 23-án szombaton a Túrkeve Termál-és Gyógyfürdő területén.

Serious,Doctor,On,The,Phone,In,Her,Office
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

A rendezvény délelőtt kilenc órakor kezdődik, egy egyre népszerűbb szabadidős tevékenység: a nordic walking bemutatásával. Aki kedvet érez rá, ki is próbálhatja, hiszen a Holt-Berettyó környékén egy vezetett túra is indul (5 km). Emellett egyéb sportokat is népszerűsítenek, így például pilates, jóga és vízitorna is rendelkezésre áll mozogni vágyók számára.

A fürdő területén 10 órától előadások várják az érdeklődőket, akik hallhatnak az allergiáról, a mozgás fontosságáról, a szorongásról, de dietetikus és méhész is segít a helyes és egészséges táplálkozási szokások kialakításával kapcsolatban.

Mivel Túrkevén sajnos igen korlátozottak a szűrési lehetőségek, a szervezők nagy hangsúlyt fektettek, hogy a lakosok a lehető legszélesebb körben tudjanak ezen a napon részt venni vizsgálatokon. A Magyar Vöröskereszt, a Mezőtúri Egészségfejlesztő Iroda szűrései mellett a Generali a Biztonságért Alapítvány szűrőbusza is rendelkezésre áll az érdeklődők számára és lesz lehetőség anyajegyszűrésre is. A szervezők gyógyteával és gyümölccsel is kedveskednek a kilátogatóknak, akiket március 23-án 10-16 óra között várnak a Túrkeve Termál-és Gyógyfürdőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában