Ideiglenes felfestés

2024.03.12. 11:55

Feloldották a korlátozásokat a Jósika úti csomópont építésénél Szolnokon

Ütemesen, lépésről-lépésre valósul meg a Szolnokon a 32-es főúton a Jósika úti csomópont kialakítása. Jelenleg nincs korlátozás az érintett szakaszon.

Rimóczi Ágnes

Újra korlátozásmentesen használható a 32-es főút Jósika úti csomópontja. Ideiglenesen felfestették a gyalogátkelőt és a kerékpárutat. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában zajló, 2023-ban megkezdett munkálatok az időjárás fokozatos javulásával együtt folytatódnak 2024-ben. 

Jósika út, kereszteződés
Újra korlátozásmentesen használható a 32-es főút Jósika úti csomópontja
Fotó: Nagy Balázs

Ahogy arról a társaság hírportálunkat tájékoztatta: a járda és kapcsolódó építmények helyreállítását már februárban elvégezte a kivitelező. Nemrég a Jósika úti új kijelölt gyalogos-átkelőhely forgalomba helyezési eljárása is elindulhatott, ennek részeként az új gyalogos-átkelőhely felfestése és a jelzőlámpák beüzemelése is megtörtént. Az új aszfaltburkolat beépítéséig így feloldották a korlátozásokat a szakemberek a 32-es főút érintett szakaszán.

– A tavaly november közepén elinduló munkálatok elsődleges célja a csomópont biztonságosabbá tétele. Az átépítést követően a Jósika útról a balra, nagy ívben történő kifordulás az országos közútra a jelzőlámpáknak köszönhetően könnyebben és biztonságosan kivitelezhető lesz, valamint a gyalogosok is biztonságosabban kelhetnek majd át a csomópontban – részletezték a fejlesztés eredményével kapcsolatban a Magyar Közút illetékesei.

Hozzátették: a munkálatokat a kivitelező továbbra is ütemezetten, lépésről-lépésre valósítja meg. A beruházás végleges befejezése a megfelelő típusú aszfaltkeverék rendelkezésre állása esetén valósulhat meg, előreláthatólag áprilisban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában