Ünnepi dekoráció

2024.03.28. 15:30

Megnyitották a mezőtúri húsvéti csodaparkot, így néz ki a varázslatos helyszín – galériával, videóval

Másodszor nyílt meg a húsvéri park Mezőtúron. A Szabadság tér díszítése ismét összefogással valósult meg, melyből a város óvodásai is kivették részüket. A szerdai megnyitón igazi nyuszibuli kerekedett.

Rimóczi Ágnes

Óvodások gyülekezetek szerda délelőtt a Szabadság téren, Mezőtúron. A gyerekek a húsvéti park megnyitójára érkeztek, de nemcsak látogatóként jöttek, hiszen az ünnepi dekoráció elkészítésében ők is aktívan részt vettek.

húsvét, nyúl, park
A szerdai megnyitón igazi nyuszibuli kerekedett
Fotó: Rimóczi Ágnes

– Mindenki részt vett a tojások festésében? – Jó móka volt? – kérdezte a megnyitón Dóczi-Bodor Márta művelődésszervező, a közösségi ház munkatársa a gyerekeket. Minden kérdésre igen volt a válasz, mert bizony a méretes fatojásokat a város óvodáinak gyerkőcei festették, díszítették ki. Most pedig megnézhették, hogyan is mutat a huszonöt darab színes tojás a parkban.

Immár második alkalommal alakították ki az ünnepi parkot a közösségi ház melletti téren az intézmény munkatársai. Idén már bővítették a repertoárt.

– Tavaly egy balatoni kirándulás után fogalmazódott meg a park ötlete, akkor is elkészítettük, sokak közreműködésével. Idén kibővítettük, igyekeztünk még színesebb helyszínt idevarázsolni. A tojásokat idén is az óvodások díszítették, a Túri Horgolda tagjainak keze munkája, a sok szépség ismét látható a téren, s újdonságként intézményünk kollégai fából alakítottak ki nyuszifigurákat, melyek a fákat díszítik. És persze ne feledkezzünk meg a két élő nyusziról, akiket meg lehet nézni és óvatosan simogatni – mondta el a megnyitón a művelődésszervező.

Az eseményen Patkós Éva alpolgármester is köszöntötte a gyerekeket és a megjelenteket, aki elsősorban óvó néniként szólt az apróságokhoz. 

– Képzeljétek, engem is meglocsoltak már. Biztosan minden lány várja a locsolkodókat és minden fiú várja, hogy piros tojást kapjon. Addig pedig és persze az ünnep után is játsszatok nagyokat és mulassatok itt a téren, aminek megalkotásában ti is részt vetteket. Büszkék lehettek magatokra, nagyon szép alkotások születtek – fogalmazott Patkós Éva, a Csodavár Óvoda vezetője.

A köszöntők után a gyerekek megcsodálták a tojásokat, örömmel vették birtokba a parkot, ahol igazi nyuszibuli kerekedett. A közösségi ház dolgozói zenés programokkal kedveskedtek az óvodásoknak. Meglepetésként megérkezett Nyuszi úr, aki együtt táncolt és énekelt a gyerekekkel.

A húsvéti park várja a látogatókat, akik egészen április 22-éig megtekinthetik az összefogással készült dekorációt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában