Pénzügyi egyensúly

2024.03.03. 18:30

Döntöttek az idei büdzséről Püspökiben, több mint 750 millió forintból gazdálkodhatnak

Az állami normatíva mellett az iparűzési adóbevételből és a tavalyról maradt pénzből gazdálkodhatnak idén Tiszapüspökiben, ahol az év második felében nagyobb beruházások is elindulnak.

Molnár-Révész Erika

Elfogadta a 2024-es költségvetést Tiszapüspöki képviselő-testülete, eszerint idén 752 millió forintból gazdálkodhat a település.

Hand and Microphone against wooden background.
Fotó: Shutterstock.com / Forrás:  Illusztráció

– Ebből az állami normatíva 235 millió forint, a többi tételt a tavalyi évi pénzmaradvány, valamint az elvárt, és előrejelzett iparűzési adóbevétel teremti meg. Része még a költségvetésünknek egy másik 700 millió forint, ez viszont feladattal terhelt, tartalmazza azokat a pályázati forrásokat, melyek támogatási szerződés alapján megérkeztek az önkormányzat számlájára, és a közbeszerzési eljárás végét, vagy a kivitelezést várják – tájékoztatott Bander József polgármester. Hozzátette, a működés biztonsága érdekében idén is 72 millió forintos folyószámlahitelt nyitott a település. 

– Emellett március hónapra intézkedési tervet készítünk elő, mert bár stabil a gazdálkodás, de a márciusi, májusi és szeptemberi befizetések mégiscsak akkor lesznek biztosak, ha megérkeztek az önkormányzat számlájára–mondta a településvezető. Hozzátette, a nagyobb beruházásokat az év második felében kezdik el, addig a legveszélyesebb útszakaszokat ideiglenes kátyúzással teszik balesetmentessé. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában