Tanácskozás

2024.03.26. 16:00

A jelzőrendszer hatékonyságáról is szó esett a szolnoki családügyi konferencián

Rendkívül nagy érdeklődés mellett rendezte meg vármegyei családügyi konferenciáját az Esély Egyesület.

Kovács Berta

Kutatási eredményekről, jelzőrendszeri segítségről, hátrányos helyzetű, roma családok nehézségeiről, kihívásairól egyaránt szó esett a keddi vármegyei családügyi konferencián, melyet a Jász-Nagykun-Szolnok Esély Egyesület tartott Szolnokon, a vármegyeházán.

Dr. Rövid Irén, konferencia
Dr. Rövid Irén a Kopp Mária Intézet kutatásairól beszélt 
Fotó: Nagy Balázs

– A családokkal foglalkozó szakembereknek eddig nem volt olyan konferenciájuk, ahol a különböző szakmák és szektorok találkozhattak volna. Ezért gondoltuk, hogy a köznevelési, a szociális, a gyermekvédelmi, a gyermekjóléti és a hatósági feladatokat ellátó szakembereket, illetve az egészségügyi és a civil szféra munkatársat összehozzuk egy ilyen szakmai rendezvényen. Azt tapasztaltuk, ha ezek a szakemberek olyan témával találkoznak egy fórumon, mely valamiképp érinti tevékenységüket, az előadásokat követően is beszélgetnek arról. Így ez előmozdíthatja a közös gondolkodást, az együttműködést – mutatott rá dr. Nagyné Varga Ilona, az egyesület elnöke.

A keddi konferenciát is nagy érdeklődés övezte, 146 szakember regisztrált a rendezvényre.

A délelőtti szakmai programokon a Kopp Mária Intézet országos hatókörű, párkapcsolatot, szülőséget, lelki jóllétet vizsgáló kutatásairól, a gyermekek és felnőttek veszélyeztetettségét észlelő jelzőrendszer működéséről, a családbarát munkahelynek számító Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálatról, valamint az úgynevezett KINCS romaügyi felmérés eredményeiről, a hátrányos helyzetű családok kihívásairól esett szó.

A résztvevők megismerhették az SZSZC Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium egyik projektjét, valamint a szolnoki Egyszülős Központot. Délután pedig szekcióbeszélgetések zajlottak.

Itt hirdették ki az „Az én apukám” című, általános iskolások számára kiírt rajzpályázat eredményét is, a felhívásra színes és elgondolkodtató művek érkeztek be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában