Programajánló

2024.03.15. 15:00

Színvonalas műsorokkal, koszorúzásokkal, ingyenes RepTár-látogatással ünnepel hétvégén a Jászkunság

Számos érdekes programmal készül ezen a hétvégén is a Jászkunság.

Molnár-Révész Erika

Koszorúzások, megemlékezések, de sportesemények, túrák, kiállítások is várják a kikapcsolódni vágyókat hétvégén a vármegyében. Az ünnepi események mellett országos vasútmodell kiállítás és játékautóbörze is színesíti a programot. 

megemlékezés, koszorúzás
A Jászkunság számos településén megemlékeznek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseiről
Fotó: Mészáros János / Forrás: Archív

PÉNTEK:

SZOLNOK Koszorúzással indulnak az ünnepi programok, míg 9.15-től a Szolnoki SZC Petőfi Sándot Technikum és Szakképző Iskolánál, 9.30-tól a Tudomány és Technika Házánál található Petőfi-emléktáblánál. Az események 10 órakor a Kossuth téren folytatódnak ünnepi műsorokkal és díjátadókkal, egyházi áldást mond Szkiba Tibor görögkatolikus parókus, ünnepi beszédet tart Szalay Ferenc polgármester. A rendezvény a városháza falán található Kossuth-emléktábla megkoszorúzásával ér véget. 

A nemzeti ünnepre való tekintettel ezen a napon díjmentes a belépés a RepTárba délelőtt 10-től 18 óráig. Délután 14 órakor Különleges események a Szojuz űrrepülések történetéből címmel szakmai előadás kezdődik a konferenciateremben, melynek előadója Szaniszló Zsolt lesz. 

Az Aba-Novák Agórában délelőtt 10 órától ezen a napon kezdődik, és vasárnap 17 óráig tart az a 10. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállítás. A több mint 2000 négyzetméteres kiállításon több száz méternyi mini vasútvonalat alakítanak ki a kiállítók mindkét épületben.

Reggel 9 órakor startol a XI. Bringás Sanyibá Emléktúra a Gördögök SE szervezésében. A találkozó reggel 9-től a Kossuth téren lesz, a 60 kilométeres túra útvonala: Szolnok-Kőröstetétlen-Kutyakaparó Csárda-Szolnok. 

TÚRKEVE Reggel 8.45-től a katolikus templomban tartott szentmisével kezdődnek a pénteki, ünnepi programok, és ünnepi istentisztelettel folytatódnak a református templomban. 10.30-tól a polgármesteri hivatalban városi ünnepséget tartanak, köszöntővel, ünnepi műsorokkal és koszorúzással. 

TÓSZEG Évadnyitó horgászversenyre várják a pecázás szerelmeseit a Csónakázó-tónál, ahol reggel 7 órától van a gyülekező, 8 órától kezdődik, és várhatóan 13 órakor a mérlegeléssel, eredményhirdetéssel ér véget a verseny. 

TISZAFÖLDVÁR Délelőtt 10 órától kezdődik a megemlékező ünnepség a művelődési házban látványos színpadi műsorral, majd a polgármesteri hivatal előtti parkban a Kossuth Lajos szobrának újraavatására és koszorúzásra kerül sor 10.45-től. Az események 11.15-től a Tiszazugi Földrajzi Múzeumnál folytatódnak, ahol megkoszorúzzák a Kossuth-ház emléktábláját.

KARCAG Délután 15.45-kor az országzászló felvonásával kezdődnek a március 15-i ünnepség pénteki programjai a Kossuth téren, majd megemlékezéssel folytatódik a Petőfi-szobornál. Az ünnepi műsor után a Kossuth-szobor megkoszorúzással ér véget a rendezvény. 

JÁSZBERÉNY Este 19 órakor kezdődik az Együtt Kossuth Nyomában - Fáklyás Felvonulás a Lehel Film-Színháztól a Jászság Népi Együttes Székháza felé. A felvonulás célja a történelem és hagyományok felelevenítése, emlékezés az 1848-49-es szabadságharc és forradalom hőseire. Az eseményen közreműködik a Csalogány Musical Stúdió és a Viganó Alapfokú Művészeti Iskola. 

SZOMBAT:

KUNSZENTMÁRTON A Szabó Gyula Művelődési Központban ezen a napon rendezik meg a XV. Kunszentmártoni Nyílt Darts Versenyt. A kapunyitás reggel 9 órától lesz, a verseny 11-kor kezdődik. A szervezők 16 táblával várják a jelentkezőket, a nevezőket csoportokba sorsolják. Az egyenes kieséssel párhuzamosan kezdődik majd a citrom kupa, ahova nevezhet külön az is, aki nem akarta megmérettetni magát a „profibb” versenyzőkkel szemben.

SZOLNOK 

Reggel 9.30-tól indul a III. Szolnoki Pet Tusa-Szezonnyitó szemétszedés a Tisza hullámterében. A találkozó 9.15 és 9.30 között lesz a Tiszaligetben a körcsarnok előtt. Az esemény célja a Tisza hullámteréből minél hosszabb szakaszon begyűjteni az áradás által hozott hulladékot. Kesztyűt és zsákot a szervezők biztosítanak.

Este a 20 éves Road zenekar ad koncertet Debreceni Egyetem Szolnok Campusában. A kapunyitás 19 órától lesz, 20.30-tól kezdődik a jubileumi akusztik koncert.

21 órától a TISZApART Moziban a Rock'n'Roll történetét bemutató élőzenés előadás kezdődik két felvonásban. A műsorvezető Andorai Péter lesz, 
közreműködnek Bóbis László és Hummel Mónika táncművészek, gitárral, énekkel és harmonikával Fehér Tamás, nagybögővel és énekkel Schiffler Patrik.

VASÁRNAP:

SZOLNOK Reggel 8 órakor a Szolnok Fregatt Clubnál lehet gyülekezni a Tavasz a Holt-Zagyván című gyalogtúrára. A 16 kilométeres túrát Széll Gábor vezeti majd. Jelentkezni az eseményt megelőző napig lehet.

Reggel 9 órától kezdődik a III. Modell és Játékautó börze a Szolnoki Bowling Centerben. Az esemény időtartama várhatóan 4 óra hossza. 

TISZAVÁRKONY Délelőtt 10 órától nyit a Tiszaplacc termelői piac a főtéren, ahol a megszokott jó minőségű kézműves portékák, termelői élelmiszerek várják az érdeklődőket. Ezúttal disznótoros, nyuszisimogató, húsvéti kézműves játékok és tojáskeresés is várja a résztvevőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában