Munkába is lendültek

2024.03.08. 18:00

Nem akármit fogadtak örökbe a szolnoki diákok: tíz iskola csatlakozott a programhoz – galériával

Folytatódik a Fogadj örökbe egy játszóteret! kezdeményezés. Ebben a tanévben tíz iskola csatlakozott a felhíváshoz. A szolnoki tiszapartisok a tiszaligeti park rendben tartását vállalták.

Pakainé Pusztai Nóra

A szolnoki diákközgyűlés kezdeményezésére, tavaly indították el a Fogadj örökbe egy játszóteret! akciót, mely akkora népszerűségnek örvendett, hogy idén is meghirdették. Ebben az esztendőben 10 iskola jelezte, hogy csatlakozna. A Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola diákjai a tiszaligeti játszótér szépítését vállalták, az ehhez szükséges eszközök egy részét pénteken vették át.

fogadj örökbe egy játszóteret, tisztítás, akció
Örökbefogadták a tiszapartisok a tiszaligeti játszóteret
Fotó: Nagy Balázs

Szalay Ferenc polgármester a helyszínen elmondta, ha gazdája van a játszótérnek, az azt jelenti, hogy figyelnek a tisztaságra, rendre.

– A Fogadj örökbe egy játszóteret! környezetvédelmi programként is értékelhető, a tanultakat gyakorolni lehet. Sőt egyúttal egy üzenet, megőrizzük, amink van! – hangsúlyozta.

Suki Ottó Kristóf diák-alpolgármester már tavaly is részt vett a programban, szerinte lassan hagyománnyá válik a kezdeményezés.

– A munka során megtanuljuk, hogyan tegyük tisztábbá környezetünket, hogyan lehet még szebb a Szolnok. És közösségépítés szempontjából is remek, nagyon jól éreztük magunkat tavaly – mondta a fiatalember.

A tiszapartisok megkapták a szerszámokat, néhány szakmai tanács és útbaigazítás után rögtön meg is kezdődött a munka: gereblyézés, gyomlálás, a homokozó felásása is a feladatok között szerepel. A kezdeményezés résztvevői a tavalyi évhez hasonlóan idén is versenyeznek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában