Magas vízállás

2024.03.03. 15:00

Elöntötte az árteret a Tisza Püspökinél, csak nagyobb járművel lehet bemenni a horgásztanyára

A Tisza magas vízállása miatt intézkednie kellett Tiszapüspöki önkormányzatának a szabadstandon. A part környékét jelenleg víz borítja, így az ott álló konténereket már megemelték a károk elkerülése érdekében.

Molnár-Révész Erika

A magas vízállás miatt csörlők segítségével már felhúzták azokat a konténereket Tiszapüspöki szabadstrandján, melyek nyári szezonban a mosdó és öltöző funkciókat töltik be. 

ártér, Tiszapüspöki
Az árteret jelenleg víz borítja Tiszapüspökinél, csak nagyobb gépjárművel lehet bejutni a partra
Fotó: Mészáros János

– Úgy gondoljuk, hogy már tetőzött a Tisza, a víz jelenleg körbeveszi a mi kis „szigetünket” a horgásztanyát. Nagyobb teherautóval, traktorral vagy terepjáróval éppen még be lehet menni, de a vízátfolyás azonban egyértelműen látszik a befelé vezető úton. Én azt gondolom – egyeztetve a szakemberekkel – hogy egyéb készültségre jelenleg nincs szükség, a tulajdonosok, és az önkormányzat is elvégezte a saját területén az elővédekezést, magyarul egy méter magasra felemeltük a mosdó- és öltöző konténereket, melyek most víz alá kerülhetnek – tájékoztatott Bander József polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában