Tavaszi ébredés

2024.03.20. 12:03

Ezer arcát mutatja a természet a Tiszakürti Arborétumban – videóval, galériával

Ébredezik a természet a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Tiszakürti Arborétumában. A dongók döngicsélnek a virágok körül. Az első tavaszköszöntő növények kibújtak, csak remélni lehet, hogy az előrejelzett fagy nem okoz nagyobb kárt.

Pakainé Pusztai Nóra

A megszokottnál néhány héttel hamarabb ébred a természet. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Tiszakürti Aborétumának területét a hunyorka és a meténg színesíti. A fehér magnóliafa már elvirágzott, virágszirmain látszik az utóbbi napok hűvösebb időjárása, a szirmok ugyanis a fagy miatt elbarnultak. A rózsaszín magnólia már rügyet bontott, a bimbók is szép nagyra nőttek, márcsak pár nap és virágba borul.

dongó,tiszakürt,arborétum,természet
Dongók döngicsélnek a virágok körül a Tiszakürti Arborétumban 
Fotó: Pakainé Pusztai Nóra

Ősszel a bejárattal szembeni füves területre virágokat ültettek, melyek remélhetőleg az év különböző szakaszaiban bújnak majd elő. A legidősebb fák elé újabb táblák készültek, ezúttal fatörzsbe vájt fekete felületen olvashatnak bővebben az érdeklődők a különböző fajtákról. Az arborétum tavasszal is várja a látogatókat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában