Szoljon podcast

2024.03.11. 11:02

Ismét újszülöttet találtak a szolnoki kórház babamentő inkubátorában

Hétvégén újabb csecsemőt találtak a Hetényi Géza Kórház babamentő inkubátorában, ahol legutoljára idén, januárban helyeztek el egy egészséges kisfiút. Az újszülöttet, aki korababaként a 34-35. héten jött a világra, Máténak nevezték el a kórház dolgozói.

Molnár-Révész Erika

Alig néhány héttel a korábbi eset után, a hétvégén ismét megszólalt a szolnoki Hetényi Géza Kórház babamentő inkubátorának jelzőcsengője.

újszülött, kisbaba, Hetényi Géza Kórház, inkubátor
A kis Mátét a Hetényi Géza Kórház koraszülött részlegén helyzeték el
Forrás: Beküldött fotó

Ezúttal is egy kisfiút helyeztek el benne. Mint azt dr. Retkes Tamás, a csecsemő és gyermekosztály vezető főorvosa elmondta, március 9-én az esti órákban egy, a vizsgálatok alapján 34-35. hétre született koraszülött babát találtak az inkubátorban. A jó egészségi állapotú kisfiúról szülei megfelelően gondoskodtak, felöltöztették, meleg takaróba burkolták. 

Az anya személye, a szülés helye, körülményei ismeretlenek. Az újszülöttet a kórház munkatársai ellátták és Máténak nevezték el. A kórház megkezdte a hivatalos gyámügyi eljárást annak érdekében, hogy a gyermek sorsa mielőbb megnyugtató módon rendeződjön.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában