Disznós finomságok

2024.03.09. 11:35

Fergeteges hangulatban kezdődött a XVI. Abádszalóki Böllérfesztivál – galériával

Ínycsiklandó illatokkal, remek társasággal és persze a régi falusi disznóvágások utánozhatatlan hangulatával vette kezdetét a XVI. Abádszalóki Böllérfesztivál, a Tisza-tó egyik legnépszerűbb fesztiválja szombat reggel hat órakor. A nap folyamán egy 250 méteres kolbászt is megsütnek.

Köllő Judit

Az Füzes Kempingben megszervezett XVI. Abádszalóki Böllérfesztiválon ezúttal is szép számban gyűltek össze csapatok, hogy disznótoros finomságokat készítsenek. A rendkívül népszerű fesztivál a régi idők böllértalálkozóit idézi: a látogatók végigkövethetik a disznóvágás különböző állomásait. 

abadszalók,böllérfesztivál,fesztivál,jó hangulat,disznóvágás
Nagyszerű hangulatban telik az abádszalóki fesztivál
Forrás: Abádszalóki Böllérfesztivál

A csapatok már a hajnali órákban befogták a malacokat, majd a hagyományos perzselés után a nagyérdemű előtt dolgozták fel azokat, így a látogatók a kóstolás és a helyi termékek vásárlása mellett pontosan végigkövethették a hagyományos, vidéki disznóvágás minden mozzanatát.

Idén táncsátorral  és népi zenével is bővült a fesztivál kínálata, sőt, a jó hangulatot emeli az interaktív népi múzeum, melynek köszönhetően népi viseletet ölthetnek magukra az érdeklődők – ezáltal is még inkább részeseivé válva a hagyományoknak.

Az egész napos forgatag későbbi részében ismét megsütik a fesztivál rekord méretű, mintegy 250(!) méteres kolbászát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában