Videóval és galériával

2024.04.09. 17:20

Festői környezetben köszöntöttük az Év embere és az Év sportolója szavazás jászkunsági nyerteseit

Az Év embere és Év sportolója szavazást hagyományteremtő céllal tavaly hirdettük meg először. A jelöltekre idén is több ezren voksoltak, a győztesekről korábban már beszámoltunk. Az eredményhirdetéssel egybekötött díjátadót a szolnoki Garden Hotelben tartottuk kedden délelőtt.

Pakainé Pusztai Nóra

A Szoljon.hu és az Új Néplap minden évben kiemelt figyelmet fordít arra, hogy beszámoljon a térségünkben élő és kiemelkedő teljesítményt nyújtó emberekről. Legyen szó közéletről, kultúráról, tudományról, nagyszerű teljesítményekben 2023-ban is bővelkedett a Jászkunság. Idén második alkalommal hirdettük meg az Év embere és Év sportolója szavazást. A díjátadót a szolnoki Garden Hotelben tartottuk kedden.

NB Év embere (12 of 18)
A jelöltekre idén is több ezren voksoltak
Fotó: Nagy Balázs

– A napilapban és a hírportálunkon folyamatosan olvashatnak mindennapi emberek kivételes tetteiről, alkotásairól, munkásságukról vagy éppen nem mindennapi emberek példamutató tevékenységéről. Az ő munkájukat szeretnénk még inkább elismerni, ezért hirdettük meg az Év embere szavazásunkat, melynek során tíz jelöltet ajánlottunk olvasóink figyelmébe – foglalta össze köszöntőjében Király Ernő főszerkesztő.

Az Év embere szavazást idén dr. Tóth Tibor, a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet főigazgatója nyerte.

– Megtiszteltetés, hogy a szülőmegyém szakemberei gondoltam rám, amikor a jelöltekről volt szó. A legszebb és legfontosabb díj az, amit a szülőmegyéjétől kap az ember, nemcsak büszke vagyok, de értékes címnek is veszem. Az emberek alkottak véleményt a versenyzőkről, ők gondolták úgy, hogy erre én vagyok a legalkalmasabb, ami külön öröm számomra – fejtette ki dr. Tóth Tibor.

Vármegyénk sportolóinak számos örömteli pillanatot köszönhettünk az elmúlt évben. Az ő teljesítményük elismerésére hirdettük meg az Év sportolója 2023 szavazást. A voksolás során olvasóink dönthettek arról, hogy ki álljon fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Négy kategóriában – az év női sportolója, az év férfi sportolója, az év női csapata, az év férficsapata – kerestük a legjobbakat.

A sportolók között elsöprő győzelmet arattak a jászberényi karatésok. A legjobb női sportolónak járó díjat Notheisz Jankának ítélték oda olvasóink. A legjobb férfi sportolónak járó díjat Móczó Milán karatés vehette át. Móczó Milán és Notheisz Janka edzője, Agócs Tibor elmondta, sokat tesznek azért, hogy a látványsportokkal felvegyék a versenyt. Móczó Milán a díjátadón hozzátette, nem ez volt az eddigi legeredményesebb éve, de örül minden szavazatnak és az elismerésnek is. Jászberényben és a térségben sokan voksoltak rájuk, holott Notheisz Janka például a jelölésre sem számított.

A legjobb női csapat a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola női párbajtőrcsapata lett.

– Köszönjük a szavazatokat! – mondta Nagy Mira, a csapat tagja.

Ladányi Nellivel és Juhász Dorottyával évek óta közösen alkotnak egy csapatot, többszörös magyar bajnokok, a fiatal Barcsik Csengével egészültek ki nemrégiben, ami plusz erőt adott nekik.

– A szavazásban az ország összefogott, a többi vívóegyesület is szavazott ránk – emelte ki.

Folytatják a közös munkát, a következő állomás a felnőtt magyar bajnokság lesz, ahol egyéni és csapatverseny is hirdettek.

A legjobb férficsapatnak a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola férfi nyolcas evezős egységét választották a voksolók.

– Megtiszteltetés a díj, kiemeli az evezés szerepét a városban. Régen remekeltünk nyolcasban, most újra megnyertük a királyi számot. Ez biztosította, hogy erősebb pozíciót foglalunk el az evezésben is – mondta Simon Béla vezérevezős. Hozzátette: az öregek és fiatalok együtt jó egységet alkotnak. Úgy tűnik, a sok együtt evezett kilométer meghozta gyümölcsét.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában