Aláírták a szerződést

2024.04.15. 19:30

Elkezdi a GYSEV-nek szánt villamos-motorvonatok gyártását a Stadler szolnoki üzeme

A Stadler-csoport Szolnok egyik legjelentősebb adózója, és az egyik legnagyobb munkaadója

Mészáros Géza

A Stadler-csoport kilenc plusz négy darab intercity villamos-motorvonat szállításáról kötött szerződést a GYSEV Zrt.-vel a közelmúltban. Az ötrészes, korszerű szerelvények kocsiszekrényei a Stadler szolnoki üzemében, magyar szakemberek munkájával készülnek majd – tájékoztatta hírportálunkat a Stadler-csoport.

Flirt, vonat
A Flirt típusú vonat a Stadler legsikeresebb terméke
Forrás: MÁV Zrt.

Szalay Ferenc polgármester a napokban közösségi oldalán jelentette be a beruházást. A városvezető hangsúlyozta, a Stadler-csoport a város és agglomerációja lakossága közel hétszáz munkavállalójának biztosít munkát, s ugyanennyi családnak anyagi biztonságot.

A Flirt típus a Stadler legsikeresebb terméke, 2002 óta már több mint 2500 egységet értékesítettek belőle huszonegy országban. A járműtípus Magyarországon is nagyon jól ismert, jelenleg húsz közlekedik a GYSEV, százhuszonhárom pedig a MÁV kötelékében. A legsikeresebb típus gyártásából a Stadler hazai üzeme eddig is kivette a részét: a szolnoki gyár csaknem ezer Flirt típusú vonat gyártásában vett részt, mely összesen háromezer-nyolcszáznyolcvanhárom darab kocsiszekrényt jelent.

A most aláírt megbízás keretében, az összes opciós megrendeléstől függően, összesen hatvanöt Flirt intercity kocsiszekrény készülhet Szolnokon a GYSEV részére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában