Összefoglaló

2024.04.06. 21:30

Szombaton rendezték a XII. Auriga Erdei Futóversenyt – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Veszélyes hulladéknak számító elektronikai szemetüktől szabadulhatnak meg a törteliek.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Látványos hagyományőrző forgataggal, szórakoztató programokkal ünnepelték a Város napját április 3-án Jászberényben. A rendezvénysorozat egyik fénypontja ebben az évben is a díjátadó gálaest volt, melyen a város kiválóságait jutalmazták. Ebben az évben a díszpolgári címet Mihályi Gábor, a Magyar Állami Népi Együttes vezetője, Kossuth- és Harangozó Gyula-díjas táncművész, koreográfus kapta.

„Méltóság mezeje” címmel tartotta meg szokásos találkozóját a Rákbetegek Országos Szervezetének Karcagi Klubja, a „MINDIG VAN REMÉNY” Daganatos Betegekért Alapítvány és a Karcagi Kátai Gábor Kórház Egészségfejlesztési Iroda – Lelki Egészség Központ péntek délután a Déryné Kulturális Központ előtti területen.

Egy hét múlva nyitja meg kapuit a Zöldkereszt fiókgyógyszertár Tiszaburán.

Cukrászok, szakácsok, pincérek és idén már pékek is versenybe szálltak a XVII. Pelikán Kupán, szombaton a szolnoki Aba-Novák Agórában. A nagyszabású megmérettetésen országos és világbajnok zsűritagok értékelték a felnőtt szakemberek, és a tanulók által készített szebbnél- szebb, finomabbnál-finomabb ételeket, az elegáns terítékeket és még azt is, hogyan kell a sört szakszerűen csapolni.

Virágládaként „reinkarnálódott” a kőröstetétleni művház színpada.

Egy családi házzal egybeépített épület gyulladt ki Törökszentmiklóson szombat délután a Száva utcában. A tűzoltók eloltották a lángokat, már az utómunkálatokat végzik a helyszínen.

A rendőrök 11 településen, 15 helyszínen várták ezen a héten is a határvadászképzés iránt érdeklődőket.

Elképesztő kalandba fogott két éve a szolnoki Bíró Márk és német jegyese, Kim Braun: elhagyták otthonukat, hogy nyakukba vegyék a világot! A fiatalok munkájukat feladva indultak neki a nagyvilágnak – útközben még lánykérésre is sor került. Beszélgetésünkkor már 14 országban jártak, nagy utazásuk viszont hamarosan a végéhez közeledik...

Fájdalmas és megdöbbentő látvány fogadta szombaton Kis Grófot édesapja sírjánál, a szolnoki temetőben. A 2020-ban elhunyt, szintén zenész Kozák László végső nyughelyét ismeretlen tettesek megrongálták. A kegyeletsértők valószínűleg értékek után kutattak, de nem jártak sikerrel. Az ismert énekes feljelentést tett a rendőrségen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában