Szemétszedés

2024.04.19. 12:00

Megtisztul a szolnoki Alcsi Holt-Tisza környéke a horgászoknak köszönhetően

Pecások és környékbeli lakosok segítségével szeretné összetakarítani a szemetet a holtág környezetében a Tisza Horgászegyesület szombaton.

Kovács Berta

Tavaszi nagytakarítást hirdet április 20-ára a Tisza Horgászegyesület Szolnokon az Alcsiszigeti Holt-Tisza mentén. Az akció reggel 8 órától délután 13 óráig tart. A szemétszedés központi helyszíne a Kertvárosi Közösségi Ház.

hulladékgyűjtés
Fotó: Bús Csaba / Forrás: Illusztráció

A helyszínen a szemétgyűjtésre jelentkezők kapnak zsákokat és kesztyűket. A begyűjtött hulladékot konténerekben lehet elhelyezni, melyeket az NHSZ Szolnok a környék öt frekventált pontján – a Kertvárosi részen a Napsugár út végén, az Evezős csárda parkoló végébe, Vízpart körúton a közúti híd lábánál, a Kilián úti laktanya melletti partszakaszon, valamint a horgász versenypályánál – állít fel.

A szemétszedés napján 6 és 14 óra között a holtág teljes területén általános horgászati tilalom lép életbe, ami a saját stéggel rendelkező horgászokra is vonatkozik.

A szervező egyesület a horgászokat azzal is motiválni szeretné az akción való részvételre, hogy az adott napon megjelenő és regisztráló személyek között a Holt-Tiszára szóló éves horgászengedélyeket sorsol ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában