Összefoglaló

2024.04.17. 20:00

Jászapátira is vonultak a rendőrök a nagyszabású drograzziánál – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

A jászberényi rendőrök több hónapos nyomozást követően összehangolt akciót tartottak április 15-én hajnalban. Jászapátin kilenc, míg Hevesen három helyszínen csapott le a több mint 180 rendőr. A hatóság nyolc gyanúsított őrizetbevételét rendelte el, és kezdeményezték letartóztatásukat.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

A Fidesz és a KDNP vármegyei szervezete döntött arról, hogy kiket indít a június 9-i önkormányzati választáson. A jelölteket a kedd délután a Szolnoki Művésztelepen megtartott sajtótájékoztatón mutatták be.

Madárinfluenza vírus jelenlétét mutatta ki Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több állattartó telepén is a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Az érintett állományok felszámolása, valamint a járványügyi nyomozás folyamatban van.

Április 15-től gyerekzsivaj tölti be az immáron korszerű abádszalóki bölcsőde épületét. A 24 férőhelyes intézmény földszintes, magastetős kialakítású intézmény, amelyet a 250 millió forintos Top plusszos támogatásból teljes egészében felújíthattak. 

A Karcagi Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a 31 éves kunmadarasi férfival szemben, aki úgy közlekedett az általa megvásárolt, forgalomból kivont járművel, hogy arra másik jármű rendszámát helyezte fel

Az NB I. negyeddöntőinek második mérkőzéseit rendezték kedden. Az NHSZ-Szolnoki Olajbányász a Pécs otthonába látogatott, ahol ősszel kikapott az alapszakaszban. Ezúttal sem indult jól a találkozó, az első félidőben szenvedtek a Tisza-partiak, majd a harmadik negyedtől feljavult a játékuk, azonban így is drámai körülmények között nyertek a piros-feketék James Eads klasszis teljesítményének köszönhetően.

Összefogással mentettek meg a napokban 4 fajtiszta staffordshire terriert és egy macskát Tiszapüspökiben egy családi házból. Az állatok gazdáinak ugyanis sürgősen el kellett hagyniuk az otthonukat, a jószágok pedig felügyelet nélkül maradtak. A nehéz helyzet az önkormányzat és több állatvédő csoport több órás munkájának köszönhetően oldódott meg.

A megszólított harminckét Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei tanintézményből összesen huszonhárom csapat jelentkezett a történelmi várvetélkedőre. A szervezők két online-forduló összesítése alapján hívták meg az április 17-én, a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban lebonyolított döntőbe került öt négyfős csapatot.

Teljes hosszában megújult a Hunyadi út Újszászon. A város életében fontos fejlesztés befejeződött, a közlekedők már birtokba vehették az utat, amit szerdán ünnepélyesen is átadtak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában