Tiszasüly

2020.01.23. 11:30

Egyre több programmal csalogatja a könyvtár a látogatókat

Az utóbbi években igencsak fellendült a könyvtári élet Tiszasülyön.

Kovács Berta

Balaton Mária művelődésszervező, az intézmény vezetője a napokban készített összefoglalót az elmúlt év programjairól. Kifejtette, míg 2015-ben éves szinten mindössze tizenkilenc rendezvényt szervezett a könyvtár, a következő esztendőben már harminchármat, 2017-ben és 2018-ban viszont több mint duplájára növelték programjaik számát: mindkét évben hatvannyolc rendezvényt tudtak megvalósítani. Tavaly még ezt is túlszárnyalták hetven könyvtári programmal.

Balaton Mária hangsúlyozta, tavaly már száznyolcvannégy regisztrált könyvtárhasználójuk volt, közöttük száztizenegy 14 éven aluli olvasó, ami azért is szép eredmény, mivel túlszárnyalták azt az országos célkitűzést, hogy a települések lakosságának tíz százaléka könyvtári tag legyen – Tiszasüly lakossága a 2019. januári adatok alapján ezerötszázhuszonhárom fő.

– A község egyetlen olyan intézményeként, amelynek célcsoportja nem pusztán egy konkrét társadalmi szegmens, hanem valamennyi tiszasülyi lakos, szolgáltatásainkkal sikerült minden generációt megszólítanunk – emelte ki az intézményvezető. – Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy széles körű, hasznos információt nyújtsunk, új perspektívákat, lehetőségeket mutassunk, elősegítve az esélyegyenlőséget, és kulturált, változatos szórakozást, kikapcsolódást biztosítsunk. Tavalyi rendezvényeink közül harminchárom olvasáskultúra-fejlesztő program volt, ebben az évben erre helyeződött a hangsúly. Az óvodás és iskolás gyermekeknek egyébként rendszeresen tartunk tematikus és kézműves-foglalkozásokat, könyvtári órákat, a gyerekek szeretnek is az intézménybe jönni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában