Szolnok

2019.05.24. 06:50

Elkezdték a munkát a Pozsonyi úti aluljárónál

Az elmúlt napokban többször is jelentős mennyiségű csapadék hullott le a megyeszékhelyen, mely néhány helyen komoly gondokat okozott. Így volt ez a Széchenyi városrészben is, ahol hétfőre virradóra, az éjszakai eső után a Pozsonyi úti aluljáró telt meg vízzel.

Hartai Gergely

Fotó: Hartai Gergely

– A víz- és csatornaművek azt az utasítást kapta, hogy a lehető legnagyobb erőkkel dolgozzon azon, hogy egy ekkora mennyiségű csapadék elvezetése megoldható legyen – mondta el a sajtótájékoztatón Szalay Ferenc polgármester.

Majd hozzáfűzte, az első beavatkozás már el is kezdődött, hiszen a Bartók Béla úti átemelő rekonstrukcióján megkezdték a munkát a szakemberek. Ezzel együtt azonban számos más intézkedésre is sor kerül majd, mivel a közeljövőben ismét sok csapadék várható.

Fotó: Hartai Gergely

Szalay Ferenc ezután arról számolt be, arra is felkérték a csatornaműveket, hogy egy olyan tervet dolgozzanak ki, mellyel a leghatékonyabban kezelhetők a hasonló jellegű problémák, s ehhez tegyék hozzá a fejlesztésekhez szükséges forrásigényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában