Átmeneti

2018.07.22. 14:30

Ideiglenes helyre költöztek a Művésztelep alkotói

A közelmúltban új helyre költöztek a felújítás alatt levő Művésztelep alkotói.

A művészek örömmel vették birtokba a területet

Fotó: Csabai István

A volt Hegedűs T. András Szakiskola épületében kaptak helyet a művészek. Verebes György, a Szolnoki Művésztelep művészeti vezetője elmondta, a műtermeket és az irodát is átköltöztették.

Az áttelepítés nagyjából két hétig tartott, és a költözés során körülbelül húsz teherautónyi felszerelést és alkotást vittek át az ideiglenes épületbe.

Hét tantermet kaptak használatra, ezekben hét művész helyezkedett el. Az alkotóhelyiségek mellett az iroda is átköltözött, mely a volt igazgatói irodában és hozzá tartozó szobában kapott helyet.

A művészek örömmel vették birtokba a területet
Fotó: Csabai István

– Emellett az annak idején étkezőként használt helyiséget is a rendelkezésünkre bocsátották, ott rendeztünk be egy szobrászműhelyt – árulta el. Az alkotók az elkövetkező egy évben a Bajcsy kereszteződésnél található épületben dolgoznak, és a Művésztelep üzemeltetését is onnan irányítják majd.

– Ez legyen a legkevesebb. Tudjuk, hogy ezeket a nehézségeket minek az érdekében tesszük – tette hozzá bizakodva Verebes György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában