ELSŐSEGÉLY

2018.05.19. 17:29

Két Kisújszálláson tanuló diák segített a buszmegállóban összeeső férfin

A távolsági buszra várt múlt péntek délután a buszpályaudvaron a Móricz Zsigmond Református Kollégiumban tanuló Kálmán János 9. és Ludvig János 10. osztályos, rendészeti tagozatos diák.

Daróczi Erzsébet

Kálmán János és Ludvig János

Fotó: Daróczi Erzsébet

Egyszer csak azt látták, hogy egy férfi rosszul lett, és a földre zuhan.

– A táskánkat eldobva, azonnal odarohantunk hozzá, mert tudtuk, hogy baj van – kezdi Kálmán János. – Jani lefogta a kezét, alátámasztotta a fejét, láttuk, hogy elharapta közben a nyelvét, s amikor csillapodott a rohama, átfektettük stabil oldalfekvésbe.

– A jogosítványszerzéshez most elsősegélyre járok, így határozott mozdulatokkal tettem biztonságos oldalfekvésbe a férfit, nehogy megfulladjon. Órán is szó volt már ilyenről, így nem estem kétségbe. Amíg mi tettük a dolgunkat, a férfi nővére hívta a mentőket – sorolja tovább Ludvig János.

– A kollégiumi szobavezetőnk ott volt a helyszínen, és látta az egészet, így másnap elmondta az iskolában, így tudták meg társaink is.

Kálmán János és Ludvig János
Fotós: Daróczi Erzsébet

Amikor hazaértünk, a szüleinknek elmondtuk, mit tettünk, ők is büszkék ránk ezért. Tulajdonképpen csak amikor felszálltunk a buszra, akkor beszéltük meg egymás közt, mi történt.

– Az volt furcsa, hogy a történtekkor a felnőttek szétszéledtek a buszmegállóban, senki sem segített. Mi mindenesetre reméljük, már jól van a férfi, s nincs komolyabb baja. A nővére szerint még soha nem fordult vele elő ilyen – sorolják a fiúk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában