SZOLNOK

2018.09.24. 12:42

Négymilliárdból újulhat meg a Szigligeti Színház

Csaknem négymilliárd forintot fordít a kormány a szolnoki Szigligeti Színház épületének felújítására a következő években. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben jelent meg pénteken.

Szilvási Zsuzsa

A kormány az Emberi Erőforrások Minisztériumán keresztül nyújt költségvetési támogatást a beruházás megvalósításához a megyeszékhelynek. A felújításra 2019-ben egymilliárd, 2020-ban majdnem hárommilliárd forintot fordítanak.

Mint ismeretes, a színház rekonstrukciójához szükséges engedélyezési és kiviteli tervek már korábban elkészültek.

– Nagyszerű dolog, hogy amit megálmodott a Balázs Péter által vezetett színházi társulat, az most végre valósággá válik – emelte ki a hírre reagálva Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

– A most kezdődő évadnak még a színház ad otthont, 2019 nyarán azonban elkezdődhet az a nagyszabású munka, melynek eredményeként teljesen megújul a Szigligeti épülete. Ez a fejlesztés tökéletesen illeszkedik azon beruházások sorába, melyeknek köszönhetően a korábbinál is vonzóbbá válik a Tisza-part.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában