SZOLNOK

2018.10.16. 15:30

Rázkódott a helikopter, közúton szállították el

Vélhetően több alkalommal is kényszerleszállást hajthatott végre a honvédség Oroszországban nagyjavításon átesett, ­704-es oldalszámú Mi-17-es helikoptere. A Zoom.hu az LHSN.hu szakblog Facebook-­bejegyzésére hivatkozva számolt be az esetről.

Mészáros Géza

Bemutatták a felújított helikoptereket

Fotó: Csabai István

Ott azt írták: „Trélerre került a 704-es. Úgy tudjuk, újból kényszerleszállást hajtott végre a helikopter, néhány nappal ezelőtt, az ország keleti felében. Információink szerint, az augusztus végi városlődi esethez hasonlóan, most is erős vibrációt okozott valami a helikopteren. Ezt nem tudták a helyszínen kijavítani, ezért közúton szállították a légi járművet a szolnoki bázisára”.

A Honvédelmi Minisztérium az augusztus 30-i eseményről azt közölte, a Pápa Bázisrepülőterére tartó kutató-mentő feladatokat ellátó Mi-17 típusú helikopter pilótája hajtómű-vibrációt észlelt, ezért kényszerleszállást hajtott végre.

Az újabb eseményről a HM nem adott ki közleményt. A 30 éves Mi-17-esek közül négy tavaly, az ötödik idén nyáron érkezett vissza az oroszországi nagyjavításból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában