Megmérettetés

2022.02.19. 15:37

Angolul és németül szavalták a verseket a diákok Kisújszálláson

Az Illéssy Sándor Baptista Középiskola újra megrendezte nyelvi vetélkedőjét.

Daróczi Erzsébet

Horváth Milán német nyelven mondott verset. Beküldött fotó

A járványhelyzet lehetővé tette, hogy az Illéssy Sándor Baptista Középiskola az elmúlt héten – két év után – ismét megrendezhette közkedvelt vetélkedőjét, ahol az általános iskolások megmutathatták felkészültségüket angol vagy német nyelvből. – A megméretésre Fegyvernek, Kisújszállás, Kunhegyes, Törökszentmiklós és Túrkeve hét általános iskolájának harmincnégy diákja érkezett az intézménybe.

Az ifjak egy nagyon szép, összetett feladatra vállalkoztak, ugyanis a nyelvtudás mellett az előadói készségüket is megvillantották, hiszen a költészet nyelvén szólaltak meg, azaz verset mondtak – tudtuk meg Toldi Attila igazgatótól, aki arról is szólt, hogy Akkreditált Kiváló Tehetségpontként kiemelten fon­tosnak tartják a tehetségek felismerését, tehetségterületük erősítését, ezért az iskolában több tehetségműhelyt is működtetnek. A minőségi nyelvoktatás is kiemelt feladat, nyelvvizsgahelyként angolból vagy németből tehetnek itt a fiatalok írásbeli és szóbeli nyelvvizsgát. Ezért is indították él évekkel ezelőtt ezt az idegen nyelvi versenyt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!