Galériával

2022.05.08. 10:42

Kopacz Mária alkotásaiból nyílt kiállítás a berekfürdői művelődési házban

A művésztábor tagjait és a megjelent vendégeket Molnár János polgármester köszöntötte.

Daróczi Erzsébet

Lévai Anikó Fotó: Daróczi Erzsébet

A berekfürdői Nemzetközi Nagykun Festőtábor nyitásaként a Bod László Művelődési Házban nyílt meg Kopacz Mária író, festő, grafikusművész „Az én kertem” című kiállítása, majd a szép számú közönség megismerhette a művész „Enyém az álmok birodalma” című könyvét is.

A művésztábor tagjait és a megjelent vendégeket, köztük dr. Fazekas Sándor és F. Kovács Sándor országgyűlési képviselőket, Hubai Imrét, a megyei közgyűlés elnökét, Molnár János polgármester köszöntötte, s idézte fel az 1995-ben Körmendi Lajos író által elindított festőtábor múltját. Mára közel 140 művész járt a bereki táborban, közülük ma is többen itt vannak és alkotnak. A nemzetközi művésztelep új művészeti vezetője, Szakács Imre is köszöntötte a megjelenteket és a festőket, akik egy hétig alkotnak Berekfürdőben. 

A Kopacz Mária kiállítását, melynek különlegessége, hogy a művész maga készíti képeihez a keretet is, Lévai Anikó nyitotta meg. Megható gondolatait, s a felolvasott örmény verset a művész hálával és barátsággal köszönte meg. 

A műsorban közreműködött Kocsis Csaba előadóművész. Az „Enyém az álmok birodalma” című könyvet, amelyet a festőnő írt, férje, Alföldi László, nyugalmazott kolozsvári főkonzul ajánlotta a jelenlévők figyelmébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!