Nagyrévi rémmesék

2023.01.15. 08:00

A tiszazugi méregkeverő asszonyokról ír könyvet a New York Times publicistája

Egy amerikai író, újságíró jelentet meg könyvet a tiszazugi méregkeverő asszonyok történetéről.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Hope Reese gyakorta publikál a New York Times-ban és egyéb nemzetközi médiaorgánumokban. Munkája és magánélete okán négy éve hazánkban él és dolgozik. Az immáron sokszor és sok nézőpontból feldolgozott nagyrévi „angyalcsinálók” esetére egy magyar barátja hívta fel a figyelmet, akinek egyébiránt a nagyapját a felesége mérgezte meg, ami miatt a nő hosszú évre börtönbe is került. E családi tragédia adta az ötletet a mintegy száz évvel ezelőtt történt, több száz ártatlan ember halálával, és a bűnösök kivégzésével végződő gyilkosság-sorozat újabb felderítésére és megírására.

Hope Reese azóta több alkalommal járt a Jászkunságban. Elutazott Nagyrévre és a Tiszazug egyéb településeire is, hátha még élnek a két világháború között „szociológiai alapon” történt borzalmakra emlékezők. Kutatásai során a megyei levéltárba is eljutott, ahonnan ugyancsak hasznos feljegyzésekkel távozott.

Az írónő és kiadója szerint a könyv angol nyelven, majd pedig magyar fordításban is megjelenik majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!