Szoljon Insta

2023.07.02. 14:00

Íjászos kalandozások, mesekocsma, koncertek is színesítették a jászok seregszemléjét – galériával

A jászdózsaiak egy egész éven át készültek arra, hogy a XXVII. Jász Világtalálkozóra érkező vendégseregnek bemutassák élő hagyományaikat, a település épített és természeti kincseit, civil közösségeit.

Illés Anita

A XVII. Jász Világtalálkozó első és második napján is számos kulturális, szórakoztató programot kínáltak a szervezők

Fotó: Pesti József

A generációk összefonódása, a jász öntudat kifejezése és erősítése jegyében szervezték meg idén a jászok legnagyobb ünnepét Jászdózsán. 

Több helyszínen hagyományőrző, kulturális és szórakoztató programok követték egymást, minden korosztály tartalmas kikapcsolódási lehetőséget találhatott magának. Jászdózsa kulturális, művészeti csoportjai mellett a jász és kirajzott települések hagyományőrző közösségei és az erdélyi testvértelepülés, Csíkszentsimon-Csatószeg fúvószenekara is fellépett. 

A világtalálkozóra állt össze a helyi amatőr színjátszók közössége, akik Szerenád című műsorukban az ötvenes évek tánciskoláinak életét elevenítették fel. Pénteken és szombaton a koncertek sorát többek között a Bekecs együttes, a Retrozóna Zenekar, a Budapest Bár, Horváth Tamás és Pezsgő Zenekar színesítette. Kóródi Anikó operaénekes és Dr. Réz Lóránt orgonaművész varázslatos közös koncertet adott a Szent Mihály Főangyal Templomban. Mindezeken kívül számos programelem közül lehetett válogatni, egyebek mellett kiállítások, élőszavas mesemondás, íjászos kalandozás, időutazás a Tájházban és a Holló Műhelyben, kosárfonás és mesekocsma várta az érdeklődőket.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!