Vándorkiállítás

2023.07.08. 13:00

Nyugdíjba vonul az ország számos pontján megfordult kunszenti mézes tárlat

Öt év után „nyugdíjba vonul” a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum Mézes gondolatok vándorkiállítása. Az elmúlt esztendőkben hét helyszínen fordult meg a tárlat anyaga.

Pakainé Pusztai Nóra

Az ország hét különböző pontján fordult meg a kunszenti múzeum kiállítása

Forrás: Beküldött fotó

Öt év vándorlás és hét külső helyszín után visszatért a tiszazugi város Helytörténeti Múzeumába a Mézes gondolatok tárlat. Ahogy az intézmény közösségi oldalán írják, a kiállítást 2018-ban nyitották meg Kunszentmártonban. 

A tárlat közérthető és interaktív módon mutatja be az ember és a méh kapcsolatát, a méhészet történetét, valamint a méz táplálkozásban, gyógyításban és kozmetikában betöltött szerepét. Az elemek megfordultak Tiszaföldváron, Budapesten, Szerencsen, Békéscsabán, Esztergomban, Marcaliban és végül Zalaegerszegen. Mindenhol nagy népszerűségnek örvendtek.

– A technika és a tablók ennyi szállítás és bemutatás után elhasználódtak, így úgy döntöttünk, hogy a tárlat nyugdíjba vonul – fogalmaztak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!