Programajánló

2023.08.10. 18:00

Látványos csillaghullás csalogat a szabadba pénteken

Csángó, Rékas és ArTúr – mind többnapos fesztivál, melyek éppen a hétvégén zajlanak vármegyénkben. De érkezik ezen kívül a Perseidák meteorraj is, melyet akár a 24 emeletes toronyház tetejéről is meg lehet majd csodálni.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Jászberényben javában tart a kedden induló XXXI. Csángó Fesztivál és Népművészeti Vásár. Délelőtt 10 órától Déryné Rendezvényházban tartják a X. Kárpát-Haza Kulturális és Gazdasági Konferenciát, a Lehel vezér téren közben népművészeti vásárral, a főtéren csángó faluval, és számos fellépővel, éjjel 23 órától a Jászság Népi Együttes székházában pedig táncházzal és koncerttel várják a látogatókat.

Mezőtúron is folytatódnak a csütörtökön kezdődő ArTúr fesztivál programjai a Túri Fazekas Múzeumban illetve a Petőfi téren. Míg előbbi helyszínen 18.30-tól a Szegedi Hegedűs Együttes, 20.30-tól a Perszehm! ad koncertet. A Petőfi téren mindeközben 17 órakor az Arcosok klubja, 19-től az Edda Tribute, 22 órától a Lord zenél.

Zagyvarékason ezen a napon indul a IX. Rékas Fesztivál. A Szabadság téren a szabadtéri színpadon délután 17 órától Cristian M. Vozar kultikus filmek zenéit adja elő zongorán.

Újszászon este 19 órakor kezdődik a városi művelődési házban Sikeresek és boldogtalanok címmel a Spirit színház előadása, melyet a tragikus sorsú Szécsi Pál illetve Cserháti Zsuzsa énekesek élete ihletett. A produkcióra a jegyek a színház internetes oldalán, vagy a helyszínen is megvásárolhatóak.

Szolnokon a Csillagok alatt című országos programsorozathoz kapcsolódva a szolnoki 24 emeletes toronyházban a TIT Uránia Bemutató Csillagvizsgálóban Szabó Szabolcs Zsolt tart előadást A csillagok tulajdonságai címmel. Ezután a toronyház tetejéről, a város legmagasabb pontjáról augusztusi hullócsillagles következik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!