Projekt

2023.12.15. 09:30

Petőfi 200: hét elemből álló programsorozat zárult le Jászfényszarun

Négyszáz fő szerzett új ismereteket, élményeket a támogatásból megvalósult projekt keretében.

Illés Anita

Luca-napi népszokásokat mutattak be az óvodások a művelődési házban tartott zárórendezvényen

Forrás: Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár Facebook-oldala

December 13-án véget ért a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár Sors, nyiss nekem tért című programsorozata. A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával megvalósult hét elemből álló projekt keretében Petőfi Sándor nyomában tanulmányutakat szerveztek, valamint verses találkozókat, élménybeszámolókat tartottak – közölte az intézmény közösségi oldalán Bordásné Kovács Katalin igazgató.

A helyi ovisok előadása nyitotta meg a rendezvényt
Forrás: Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár Facebook-oldala

A záróeseményen a programban résztvevő közösségek találkoztak egymással és vetítéssel színesített előadásukban ismertették, hogy milyen új dolgokat fedeztek fel Petőfi Sándor életében, munkásságában. A rendezvényt a helyi óvodások Luca-napi hagyományőrző elődása nyitotta meg. A versmondó kör tagjai Petőfi költeményeivel készültek a baráti hangultú összejövetelre. Megtudtuk, az NKA egymillió forintos támogatásának köszönhetően a Petőfi 200 emlékév alkalmából mintegy négyszáz fő szerzett új ismereteket és élményeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!