II. Rákóczi Ferenc

2024.03.29. 18:00

Előadással emlékeztek meg névadójukról Rákócziújfalun

II. Rákóczi Ferencről a születése napján történelmi előadással emlékeztek meg Rákócziújfalun. A klubdélutánokhoz előadóként bárki csatlakozhat.

Pakainé Pusztai Nóra

Történelmi előadássorozatot hirdettek Rákócziújfalun. A harmadik alkalmat a minap tartották, ahol a II. Rákóczi Ferenc fejedelemről emlékeztek meg a születése napján.

megemlékezés, Rákóczi Ferenc
Tortával emlékeztek meg a fejedelem születésnapjára
Forrás: Rákócziújfalu faluház közösségi oldal

Varga József polgármestertől megtudtuk, a fejedelem életének főbb eseményeit idézték fel, Theisz Mária helyi lakos még tortát is sütött a jeles alkalomból.

A település vezetője nagy részletességgel mesélt az akkori történésekről, Hallgat Dávid pedig az akkori emlékiratokból olvasott fel részleteket. A faluház közösségi oldalán úgy fogalmaztak, a klubelőadásokat tovább folytatnák. Várják azok jelentkezését, akik kipróbálnák magukat előadóként. Mindenki magának választhat történelmi időszakot vagy éppen témakört. A technikai hátteret a könyvtár biztosítja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!