JÁSZKARAJENŐ

2017.07.05. 07:34

Elkápráztatta közönségét a különleges „előadó”

Dekázás és labdazsonglőr-­mozdulatok ragasztják székeikbe azokat, akik egy különleges sportág jeles képviselőjét láthatják „munka”­ közben. A brazil partokon akrobatikázó focistáktól vagy egy argentin labdarúgótól származik a játék? Senki sem tudja, a látvány azonban önmagáért beszél – a világbajnoki harmadik helyezett, Sűrü Tamás Jászkarajenőn mesélt mesterségéről.

Hartai Gergely

Sűrü Tamás, a sportágában világbajnoki harmadik helyet elérő tehetség 2004-ben egy sportsérülést követően kezdte el űzni a káprázatos elemekkel tarkított játékot, a szabadstílusú futballt. Tamás az évek alatt számos jelentős külföldi és országos díjat is „bezsebelhetett”, mostanában pedig rendezvényeken mutatja meg világraszóló tehetségét.

– A szabadstílusú foci látványos megoldásaival a laikus közönséget is meg lehet szólítani, és emellett arra is nagy esély van, hogy ezen az úton jusson el a labda szeretete egy olyan kisgyerekhez is, aki jelentős szerepet tölthet majd be a „hagyományos” labdarúgásban – vezetett be a részletekbe a sportoló, aki már hosszú ideje célul tűzte ki, hogy azokkal is megismertesse a különleges sportot, akiknek korábban semmilyen kötődése nem volt a labdarúgáshoz.

Sűrü Tamás bárhol képes „megtáncoltatni” a labdát

Bár fiatal a nem minden­napi játék, úgy tűnik, egyre népesebb tábornak örvend. Jászkarajenőn legalábbis mindenképp. Tamással történő találkozásunkkor ugyanis gyerkőcök kicsiny „hada” csoportosult a karai öltöző előtt a tehetségre várva, mutasson még egy-egy trükköt a labdával.

Mint tudjuk, senki sem labdavirtuóznak születik, Tamásnak is a kemény munka és a jó példa hozta meg a sikert.

– Pályám kezdetén számos reklámfilmet láttam, amelyekben az akkori neves focisták szerepeltek, amint káprázatos trükköket mutatnak be. Akkoriban nagyon jó alapot jelentettek a hírességek mozdulatai, melyekhez később a saját megoldásaim társultak. Úgy gondolom, ez az a pillanat, amikor a két út elválik egymástól, és itt kell eldönteni, focizunk vagy pedig „freestylerek”, azaz szabadstílusú labdarúgók leszünk – beszélt korai éveiről, majd nevesített is néhányat a nagy példaképek közül, akik nem kisebb legendák, mint a brazil Ronaldinho, Ronaldo, a holland Soufiane Touzani vagy a magyar labdarúgás alakja, Gera Zoltán.

Kíváncsiak voltunk arra is, vajon a számos nagy verseny közül melyikre emlékszik vissza legszívesebben.

– Egy megnyert buda­pesti országos bajnokság volt számomra a legkiemelkedőbb sportesemény. Egy olyan személyiség foglalt helyet ugyanis a ­zsűriben Dzsudzsák ­Balázs mellett, aki új szintre emelte a szabadstílusú futballt – summázta gondolatait a különleges játékot űző fiatalember, akiről ügyessége és játéktudása miatt már jó ideje ­mások is ­példát vehetnek, és ki tudja, talán nemsokára a karai sportpálya mellett Tamásra váró­ gyerekek között­ köszönthetjük a modern sportág új tehetségét…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában