KOSÁRLABDA

2018.01.25. 12:17

Neves klubok utánpótláscsapatai ellen játszanak

Az utóbbi két hónapban kiváló sorozatot produkáló Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola U16-os csapata ezúttal a European Youth Basketball League, azaz a EYBL második csoportkörében vitézkedhet a hétvégén Szolnokon, a Tiszavirág Sportcsarnokban – adta hírül a kosarsport.hu.

MKOSZ, Varga Csaba

Ismét nemzetközi meccsek lesznek Szolnokon.

Fotó: Mészáros János

A B-csoportban szerb, szlovák, német, olasz, cseh, finn és természetesen magyar csapatokkal mérkőzhet meg a továbbjutásért. Mivel a csoport prágai első körében három győzelem mellett csak egy vereséget szenvedtek Honti Viktor tanítványai, így reális továbbjutási eséllyel várják a mérkőzéseket.

A csoportban olyan neves akadémiák is elindították U16-os csapatukat, mint a Bayern München, a Stellazzurra Roma vagy az USK Praha. A magyar vonalat a csoportban a Szolnokon kívül a Sopron és a MAFC képviseli.

– Számunkra emlékezetes a november végi, prágai csoportkör, mivel csapatunk formája azóta felfelé ível –mondta Honti Viktor, a szolnokiak edzője. A EYBL egy kiváló erőfelmérő, megmutatjuk, hol is tartunk, mennyit is fejlődtünk. Ezt a nálunk erősebb csapatok ellen fel is tudjuk mérni, úgyhogy nagyon várjuk már a pénteki nyitányt.

Az U16-os korosztályban a Szolnoki Sportiskola jelenleg csoportjában a második az olasz Stellazzurra Roma mögött, s ahhoz, hogy a házigazdák divíziódöntőbe kerüljenek, saját csoportjukban kell az első kettőben lenniük. Elnézve a csoport állását, legalább három győzelmet kellene szerezni négy mérkőzésen a továbbjutáshoz.

– Nem foglalkozunk a tabellával, jó meccseket szeretnénk játszani más kosárkultúrából érkező csapatokkal szemben – mondta Tasnádi Zoltán, a Sportiskola fiúszakosztályának vezetője.

Ismét nemzetközi meccsek lesznek Szolnokon.
Fotós: Mészáros János

– Számunkra különösen érdekes lesz a Stellazzurra Roma elleni mérkőzés, hiszen az ősszel kötött együttműködési megállapodásunk fényében iránymutató lehet az ő szereplésük, az, hogy az ő szintjükhöz képest hogyan is állunk.

A sportiskolások programja

Péntek: Szolnok–Bayern München, 18.00

Szombat: USK Praha–Szolnok, 13.00

Vasárnap: Stellazzurra–Szolnok, 11.00, Szolnok–Zemun 17.00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában