LABDARÚGÁS

2018.03.19. 09:54

Nulla-kettőről jött vissza a Jászberény

A 19. forduló mérkőzéseivel folytatódtak a küzdelmek a harmadosztály keleti csoportjában.

Pabar Gyula

Mile Krisztiánék (fehérben) nagyot hajráztak

Fotó: Gémesi Balázs

Balassagyarmati VSE – Jászberényi FC 2–2 (2–0)

Balassagyarmat, 300 néző. Vezette: Horváth Tibor (Imrő János, Révész Csilla).

Balassagyarmat: Szűcs L. – Pintér B., Rása, Csendes, Nagy G. – Szanyó D. (Bódis, 58.), Magos (Molnár S., 78.), Erdei – Szita, Kovács K., Németh E. (Szalánszki, 66.). Vezetőedző: Szanyó Károly.

Jászberény: MISKI – Lukács, Mile, HEVESI-TÓTH, Kis B. (LÉKÓ – a szünetben) – Túri – LUDASI, Tisza, Kürti (Fejes – a szünetben) – Bálint A., Galambos (PATÓCS – a szünetben). Vezetőedző: Arany László.

A korán bekapott gól bénítólag hatott a jászberényi csapatra, amely mind támadásban, mind védekezésben csak árnyéka volt egy héttel korábbi önmagának, és ha nincsenek Miski Zoltán bravúrjai, ki tudja, mi történt volna.

Mile Krisztiánék (fehérben) nagyot hajráztak
Fotós: Gémesi Balázs

A szünetben Arany László próbálta rendezni a sorokat, és mindhárom cserelehetőségét ellőtte, ezzel együtt új élet költözött a vendégek játékába.

Sikerült gyorsan szépíteniük,  majd utána többször egyenlíthettek, sőt el is dönthették volna a találkozót, de a legnagyobb ziccereket is elhibázták. Mígnem a rendes játékidő vége előtt Patócs Richárd talált a kapuba, ezzel döntetlenre mentve az összecsapást.

Gólszerzők: Szanyó D. 2 (8., 40.), ill. Erdei (50. – öngól), Patócs (88.).

Arany László: – Két ellentétes félidőt láthattak a nézők. Az elsőben a Gyarmat, a másodikban a mi akaratunk érvényesült.

– Az, hogy nulla-kettőről sikerült felállnunk, nagy lelkierőről tesz tanúbizonyságot, továbbá a közös munkánkat dicséri. Biztos vagyok benne, hogy az ősszel hasonló szituációban elbuktunk volna.

Tiszafüredi VSE – Tállya KSE 0–2 (0–2)

Tiszafüred, 100 néző. Vezette: Bodzay Áron (Nyerges Zsolt, Kovács Brankó).

Tiszafüred: Sándor – Vincze L. (Csábi – a szünetben), Vincze Á., Kalóz, Szövetes – Éder, Nagy M. (Pataki – a szünetben), Keményffy – Székely I D., Székely II D. (Pesti), Benedek. Vezetőedző: Csillag László.

Tállya: Tarr – Paranai, Nyitrai, Bocsi, Mihálszki (Horváth N., 50.) – Horváth B. (Kovács F., 92.), Németh D. – Irhás, Németh B., Minczér – Kovács Sz. (Ondó, 79.). Vezetőedző: Uray Attila.

A fürediek meghatározó játékosai közül többeket sérülés hátráltat (Boros, Bozsó, Sebe, Szalánczi, Tóth), ezért Csillag László egy nagyon fiatal átlagéletkorú csapatot volt kénytelen pályára küldeni a sereghajtó ellen.

A rutintalanság és az összeszokatlanság pedig rá is nyomta bélyegét a hazaiak teljesítményére, akik hiába kerültek emberelőnybe majd félóra elteltével, úgy tűnt, ez őket zavarta meg inkább.

És ahogyan az ilyenkor lenni szokott, az ellenfél büntetett, méghozzá kétszer is. A térfélcserét követően a fürediek ritmust váltottak, de az eredményt foggal-körömmel védő Tállya védelmét nem tudták feltörni, amely így mindhárom pontot elvitte.

Gólszerzők: Minczér 2 (41., 44.).

Kiállítva: Irhás (32.).

Csillag László: – Kénytelen voltam bedobni a fiatalokat a mély vízbe, különben nem lettünk volna ki. Sérüléshullám sújtja a csapatot, amivel nem könnyű megbirkózni, de vétek volna csak erre fogni a vereséget.

– A legrosszabbkor kaptuk mindkét gólt, utána csak futottunk ez eredmény után, és a kapujuk elé betömörülő vendégeket sehogy sem tudtuk feltörni.

További eredmények: Gyöngyös–DEAC 1–1, Cigánd–Monor 0–3, Putnok–Nyírbátor 0–1. A Füzesgyarmat–ESMTK, a Salgótarján–Diósgyőr II és a Tiszaújváros–MTK II mérkőzéseket elhalasztották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában