ASZTALITENISZ

2018.03.13. 09:34

A szolnoki csapatból Nagypál Márta bronzérmes az U21-esek viadalán

A felnőtt országos bajnoksághoz hasonlóan, az U21-es korosztály legrangosabb versenyét is a budapesti Ormai-csarnokban rendezték meg a napokban. A Jászkun Volán Sport Club négy fiatalja is asztalhoz állt a viadalon.

Szöllősi Péter

Molnár István különösen párosban remekelt, hiszen Timafalvi Gergővel aranyérmet szerzett

Fotó: Mészáros János

A szolnoki csapat soraiból Molnár István Patrik és Nagypál Márta vegyes párosban 2015-ben csodával határos módon megnyerte az U21-es magyar bajnokságot. Ebben az évben már reálisan nézve is volt esély arra, hogy volános aranyérem szülessen.

Molnár István az egri Timafalvi Gergővel az oldalán első kiemeltként vágott neki a viadalnak. A négy közé jutásért szoros találkozón gyűrték le a Böhm, Kramarics kettőst, de ezt követően a felnőttek között bronzérmet szerző András Csaba, Both Olivér (BVSC) duót könnyedén intézték le 3:1-re és a fináléban a szintén a zuglói klubot erősítő Bruckner Máté és Kovács Gábor legyőzése sem jelentett gondot (3:0).

A Molnár, Timafalvi páros a két évvel ezelőtti Eb-n szenzációt hajtott végre azzal, hogy a második kiemelt francia egységet búcsúztatta, most pedig a hazai mezőnyben a csúcsra ért a juniorok között.

Egyesben Pisti a nyolc közé jutott, ahol azonban sérülés miatt vissza kellett lépnie és korábban vegyes párosban is a negyeddöntőig menetelt Göndör Fannival (Postás SE).

– Timafalvi Gergővel esélyesként vágtunk neki a versenynek, de sajnos néhány hátráltató körülménnyel is meg kellett küzdenünk. Egészségügyileg nem voltam rendben, ami miatt később az egyénit feladni kényszerültem.

– Ennek ellenére párosban még jó formában játszottam. Gergővel nagyon összeszokottak vagyunk, jó a kommunikáció is köztünk, tudjuk egymást motiválni és bízunk a másik döntésében – elemezte a siker kulcsát Molnár István.

Molnár István különösen párosban remekelt, hiszen Timafalvi Gergővel aranyérmet szerzett
Fotós: Mészáros János

A tizenhét esztendős, azaz még ifjúsági korú Nagypál Márta egyesben a ranglistahelyezésének köszönhetően főtáblásként várhatta a versenyt, így nem kellett selejtezőt vívnia.

A tizenhat között Göndör Fannit győzte le 3:1-re, majd a kecskeméti Drabant Anitát ugyanilyen arányban múlta felül és ezzel az elődöntőbe jutott.

Ott a 10 millió Ft összdíjazású „Versenyek versenyét” a felnőttek között megnyerő Imre Leila ellen 2:1-re vezetett Márti ragyogó játékkal, de végül az esélyesebb rivális 3:2-re felülkerekedett, így a szolnoki leány bronzérmet szerzett a négy évvel idősebbek között. Párosban a negyeddöntőig jutott a szekszárdi Füle Katával.

Az elsősorban az egyetemi tanulmányaira koncentráló Nagypál Csilla is asztalhoz állt a viadalon és egyesben a selejtezőből az ifjúsági TOP 24 bajnokság győztesét, Dari Helgát (Statisztika) legyőzve jutott a tizenhat közé, ahol azonban az első helyen kiemelt Fehér Orsolyától (Statisztika) vereséget szenvedett.

Vegyes párosban a dunaújvárosi Mizsei Tamással hatalmas bravúrt értek el az ifjúsági magyar bajnok, András Csaba, Harasztovich Fanni legyőzésével és zártak végül a nyolc között. Csillához hasonlóan a tizenhat éves Kecskeméti Cintia is a legjobb tizenhatig jutott egyéniben.

Minszkben is asztalhoz állt

Az országos bajnokságot követően a 18 éves Molnár István számára rögtön a minszki U21-es Európa-bajnokság következett. A sérüléséből sikerült felépülnie, a csoportkörben az angol Weeresinghe-et jó játékkal verte, viszont az osztrák Kolodziejczakkal és a német Kleinnel nem bírt, így nem jutott tovább a főtáblára.

Párosban a BVSC-s András Csabával állt asztalhoz. A magyar páros egy angol, svéd duót legyőzött, de a nyolcaddöntőben a második helyen kiemelt Jorgic, Kozul (szlovének) egységtől kikaptak, és ezzel búcsúztak a küzdelmektől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában