ATLÉTIKA

2018.03.14. 09:31

Szolnoki MÁV SE versenyzője ezüstérmes lett az Eb-n

Barátságtalan időben fejeződött be a portugáliai Leiriában az idei Dobó Európa Kupa. A Szolnoki MÁV SE versenyzői közül ismét kitett magáért a két gerelyhajító, Rivasz-Tóth Norbert és Szilágyi Réka.

Varga Csaba

Közülük az U23-as Eb-győztes Rivasz Tóth Norbert 80,26 méteres dobásával a második helyen végzett korosztályában. Érdekesség, hogy ez utóbbi eredmény a felnőttek versenyében bronzérmet ért volna. Szilágyi Réka 51,59-es dobása pedig ötödik helyet ért az U23-sok mezőnyében.

Lehet mondani, Norbi máris jó formában van, és önbizalommal telve készülhet a nyári nagy versenyekre, köztük az augusztusi berlini Eb-re. Ugyancsak az U23-asok versenyében a kalapácsvető Halász Bence remek eredménnyel első lett (74.83), a B-csoportban Pásztor Bence (68.94) hetedikként zárt.

A felnőttek közül egy héttel a fedett pályán aratott világbajnoki diadala után Márton Anita Leiriában is dobókörbe lépett, és 19.12 méteres dobással megnyerte a súlylökést.

Márton Anita már az első kísérletével (18.55 méter) megvédte volna bajnoki címét – a fehérorosz Aljona Dubickaja végül 18.47-tel lett második –, de aztán jött az ötödik sorozatbeli, tekintélyt parancsoló 19.12 méteres dobás.

Diszkoszvetés versenyszámban is kitett magáért Márton Anita, aki a második sorozatban elért 56.46 méteres dobásával az ötödik helyet könyvelhette el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában