DARTS

2018.06.28. 11:25

A Szolnoki Baglyok versenyzői Bécsben is kitettek magukért

Nagyszerű eredményekkel térhettek haza a Szolnoki Baglyok DC versenyzői a napokban véget ért Austrian Openről (Osztrák Nyílt Bajnokság), ami egy, a BDO (Brit Darts Szervezet) égisze alá tartozó D-kategóriás steel egyéni pontszerző viadal.

Pabar Gyula

Nagy Tibor (balról), Kovács Tamara és Fehér Lajos

Forrás: Beküldött fotó

Ebből kifolyólag évről évre egyre veretesebb névsor gyűlik össze a bécsi Hilton Gardenben, ami alól az idei sem képezett kivételt.

A háromnapos torna egy warm up (bemelegítő) versennyel kezdődött, amelyen nemtől és kortól függetlenül bárki elindulhatott. Összesen hatvanöten tették próbára tudásukat, köztük a szolnoki Fehér Lajos és Nagy Tibor, előbbi a kilencedik, míg utóbbi a harmincharmadik helyet csípte meg.

A szombati játéknapon csak a férfi egyéniben kétszáztizenheten álltak a táblák elé. Fehér Lajos, őrizve jó formáját, a harmincharmadik, míg Nagy Tibor péntekhez képest jelentőset előrelépve, a tizenhetedik helyen zárt.

Az igazi sikerbomba viszont az ifjúsági lányok között robbant, a Baglyok mindössze 13 esztendős dartsozója, Kovács Tamara a fináléban a cseh Anna Votavovát 3–0-ra legyőzve, megszerezte a bajnoknak járó trófeát! Tamara a felnőttek mezőnyében is megmérette magát, és óriási bravúrt bemutatva, egészen az ötödik helyig jutott.

Nagy Tibor (balról), Kovács Tamara és Fehér Lajos
Fotó: Beküldött fotó

Érdekesség továbbá, hogy a csapat-vb-n hazánkat a jászladányi Bezzeg Nándorral az oldalán képviselő Alexits Tamás a párosok versenyében vasárnap egészen a döntőig menetelt Baranyai Lászlóval, ám ott 5–2-es vereséget szenvedtek a Janessen, Verdonck kettőstől.

A szolnokiak eredményei

Bemelegítő verseny: Fehér Lajos 9. hely, Nagy Tibor 33. hely.

Férfiak, egyéni: Nagy Tibor 17. hely, Fehér Lajos 33. hely.

Nők, egyéni: Kovács Tamara 5. hely.

Ifjúsági lányok, egyéni: Kovács Tamara 1. hely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában