KÉZILABDA

2018.06.08. 09:35

Bajnokból menedzser – Az Olajnál kezdődött Szörnyi Attila pályafutása

Az Olaj egykori kézilabdázói a minap nosztalgiatalálkozót rendeztek a Tiszaligetben, ahol a csapat egykori saját nevelésű játékosával, Szörnyi Attilával beszélgettünk, aki az egyik legnevesebb sportmenedzser hazánkban.

Varga Csaba

Szörnyi Attila (balra) a szolnoki csapat egykori orvosával, dr. Sebestyén Mihállyal is találkozott, az olajos kézilabdázók minapi összejövetelén

Fotó: Csabai István

Gondolom, sokan emlékeznek még rá, hogy a kilencvenes években a Mol Szolnok ifjúsági kézilabdázói számítottak az ország legjobb csapatának. Bajnoki címeket és országos ifi kupákat nyertek sorozatban. Szinte hihetetlennek hangzik, de igaz, 84 tétmérkőzésen nem találtak legyőzőre.

Az akkori gárdából többen is a kézilabda mellett maradtak. A teljesség igénye nélkül, a válogatottat is megjárt Bendó Csaba az U20-as válogatott és a Budakalász masszőre, Erdélyi László edzőként, Szloska Krisztián játékvezetőként és edzőként, míg Szörnyi Attila menedzserként dolgozik a sportágban.

Nem túlzás állítani, Szörnyi Attila az egyik legnevesebb játékosügynök kis hazánkban, immár 18 esztendeje.

– Az ember azt gondolná, hogy a játékosügynök folyamatosan tárgyal, telefonál és utazik, erre föl ön kedélyesen beszélget a régi játékostársakkal. Ezek szerint, most ráér?

– Örülök, hogy itt lehetek az egykori játszótársak, klubvezetők és edzők mellett, jólesik beszélgetni, anekdotázni, egy picit kikapcsolódni a napi hajszából – kezdte Attila.

– Tudom, ez a munkám és nem panaszként mondom, de volt olyan, hogy egy hónap alatt huszonnégyszer szálltam repülőre, de az is előfordult, hogy egy másik hónapban közel 7000 kilométert autóztam. Azt nem tudom, hogy telefonbeszélgetésben mi volt az egyéni csúcsom, de a számla végösszege elérte a háromszázezer forintot.

– Hol és mikor indult a pályafutása?

– Szolnoki srác vagyok, az Abonyi Úti Általános Iskolában ismerkedtem meg a kézilabdával, 1988-ban igazolt le az Olaj, rá három évre már az ificsapatban is helyet kaptam.

– Majd a Mol Szolnok felnőtt gárdájában is bemutatkoztam az első osztályban, sőt felfigyelt rám a Fotex Veszprém, két év alatt bajnoki címeket és kupagyőzelmeket szereztünk.

– Később visszatértem Szolnokra, majd játszottam az Elektromosban is. Ezt követően lettem játékosügynök, immár 18 éve foglalkozom játékosok és edzők menedzselésével.

– Tudjuk, hogy az egyik legnevesebb menedzseriroda, a Med-sport tulajdonosa, tulajdonképpen kik tartoznak önökhöz?

– Több mint száz sportoló és edző tartozik közénk. Legtöbben kézilabdázók, edzők, labdarúgók, de vannak úszóink is.

– Neveket is tud mondani?

– Nem szeretnék senkit külön kiemelni, talán a legnevesebb játékosunk, a kézilabdás Nagy László és válogatottbeli társai, Ilyés Ferenc, Faluvégi Rudolf, Ligetvári Patrik, hölgyek közül Kiss Éva, Nerea Pena, Triscsuk Krisztina, Tomori Zsuzsa. Kézilabdás edzők soraiból a legismertebbek Csoknyai, István, Skaliczki László, Konkoly Csaba és Vladan Matics.

– És akkor még nem beszéltem az úszó Jakabos Zsuzsáról és Takács Krisztiánról. Mindemellett karrierépítéssel is foglalkozunk. A budapesti irodánk mellett működő rehabilitációs központunkban a legmodernebb gépek állnak rendelkezésre a sportolók részére a különböző sérülések kezelésére, illetve a rehabilitációs időszak alatt szükséges terápiához, a mielőbbi és problémamentes visszatéréshez.

Szörnyi Attila (balra) a szolnoki csapat egykori orvosával, dr. Sebestyén Mihállyal is találkozott, az olajos kézilabdázók minapi összejövetelén
Fotó: Csabai István

– Közben jut idő a családra is?

– Feleségem és két fiunk mindig hazavár, a munkám mellett igyekszem minél több időt velük is eltölteni.

Névjegy

Név: Szörnyi Attila

Született: 1975., Szolnok

Csapatai játékosként: Mol Szolnok, Fotex VSE, Elektromos SE

Legjobb eredményei: magyar bajnok és kupagyőztes

Végzettsége: bölcsész diploma, sportmenedzseri diploma

Nyelvtudás: angol, német, francia, spanyol, arab

Elismerése: az „Év menedzsere 2013”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában