Kosárlabda

2018.06.02. 11:09

Vasárnap bebiztosíthatja fináléba jutását az Olaj

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó elődöntős párharc második mérkőzését is megnyerte az Olaj a Körmend ellen, méghozzá idegenben. A szolnoki csapat döntőbe jutását a vasárnap 15 órakor kezdődő, tiszaligeti meccsen biztosíthatja be.

Varga Csaba

Csorvási Milán (labdával) és a szolnoki Tóth Ádám nagyot küzdött a meccsen

Forrás: Kosarsport.hu

A középszakaszhoz hasonlóban a playoffban is nyerni akart az Olaj Körmenden, és nagy csatában sikerült is a bravúr. A különösen hazai pályán félelmetes körmendi gárda mindössze negyed órán keresztül állt jobban, mint az Olaj.

A folytatásban Sztrahinja Milosevics vezérletével 36–36-os állás után a Szolnok egy 9–0-s sorozattal ellépett vetélytársától (36–45). A második félidő elején Lukša Andrić és Milosevics triplájával elhúzott az Olaj 14 ponttal.

A hazaiak azonban visszajöttek a meccsbe, sőt a hajrában két pontra is megközelítették a szolnokiakat. Az Olaj két ásza, Vojvoda Dávid és Kendrick Perry gondoskodott arról, hogy ne legyen fordítás, behúzták a meccset.

– Nagyon küzdelmes mérkőzést játszottunk, védekezésben és támadásban egyaránt jól teljesített a csapat – értékelt az nso-nak Antonisz Konsztantinidesz, a Körmend edzője.

– A szolnoki csapat érettebb játékosokkal rendelkezik, s ezt rutinosan ki is használta. Kicsit csalódott vagyok, de nem adjuk fel a küzdelmet, megpróbálunk nyerni Szolnokon. Ha a légiósaink is felzárkóznak a magyar játékosok teljesítményéhez, akkor nem vagyunk esélytelenek.

Dragan Alekszics, az Olaj edzője pedig azt mondta:

– Színvonalas és izgalmas meccsen sikerült legyőznünk a Körmendet. Nagyszerű hangulat volt a csarnokban, s ehhez időnként magas szín­vo­nalú játék is társult. Védekezésben több hibát is elkövettünk, nem koncentráltunk eléggé a feladatra, ezért a végjátékot nagy küzdelem jellemezte, de a sorsdöntő pillanatokban jó döntéseket hoztunk.

Csorvási Milán (labdával) és a szolnoki Tóth Ádám nagyot küzdött a meccsen
Fotó: Kosarsport.hu

Egis Körmend–Szolnoki Olaj KK 77–80 (25–22, 11–23, 20–20, 21–15)

Körmend, 1800 néző. V.: Cziffra, Kapitány, Győrffy.

KÖRMEND: Wright 1, Hollins 10/3, FERENCZ 20/15, Davis-Smith 9/3, CSORVÁSI 21. Csere: Fanning 13/6, Horti 3, Halász, Bán, Németh Á. Edző: Antonisz Konsztantinidesz.

SZOLNOK: PERRY 15/6, VOJVODA 14/3, Ford 4, MILOSEVICS 17/9, Andrić 13/3. Csere: Browning 8/3, Tóth Á. 7, Kovács P. 2. Edző: Dragan Alekszics.

A másik párban a címvédő Alba Fehérvár hazai pályán játszva 94–90-re legyőzte a szombathelyi Falco KC együttesét, ezzel 1–1-re módosult a párharc állása. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy az Alba amerikai légiósa, Dominic Pointer összeverekedett az őt becsmérlő Falco-szur­kolókkal, ezért a bírók kiállították a kosarast.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában