úszás

2018.08.04. 09:00

Élmezőnyben a szolnoki úszópalánták

A gyermek korcsoport – 12–13 éves lányok és 13–14 éves fiúk – országos bajnokságát Kecskeméten rendezték meg a napokban. A Szolnoki Dózsa úszócsapatából öt versenyző kvalifikálta magát a seregszemlére.

Nagyszerűen indult a verseny a szolnoki fiatalok számára, hiszen az 50 m-es gyorsúszásban Pádár Luca egyéni csúccsal bejutott a döntőbe, ahol a 6. helyen végzett, és oklevelet kapott.

Aztán Sűrű Konrád 100 méter mellen mutatta meg, hogy kirobbanó formában van, hiszen fantasztikus egyéni rekorddal jutott a döntőbe. A fináléban is megjavította legjobbját, végül az 5. helyet szerezte meg, ő is oklevelet kapott.

Aztán 100 m háton is bejutott a döntőbe, ahol a 6. helyen végzett, ezért is oklevelet kapott. 200 m mellúszásban pedig óriási egyéni csúccsal bronzérmet szerzett, csupán 15 századdal lemaradva a második helyről.

Társai közül Simon Botond három számban – 50 gyorson, 400 gyorson, 100 mellen – is megjavította az egyéni rekordját, akárcsak Szűcs Zille két – 100 és 200 mell – számban. Hegyi Nóra Lili a két évvel idősebbek között 2 mp-cel jobb időt úszott 100 háton, mint legutóbb, saját korosztálya bajnokságán.

– Maximálisan elégedett vagyok az eredményekkel – mondta Szekeres Szilvia, a szolnoki fiatalok vezetőedzője. – Tavalyhoz képest nagy a fejlődés, hiszen eddig Sűrű Konrád képviselte városunkat a mellúszó döntőkben, idén Pádár Luca és Hegyi Nóri is csatlakozott hozzá.

– Összesen hat döntőben szerepeltünk. Most a jól megérdemelt pihenő következik a csapatnak, és szeptemberben folytatjuk a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában