KOSÁRLABDA/ galériával

2018.09.07. 17:49

Bajnokok Ligájában induló csapatok csatáztak a Tiszaligetben

Első és egyben utolsó hazai, nyilvános tesztmeccsén 11 pontos vereséget szenvedett az Olaj a román bajnok Nagyvárad együttesétől.

Varga Csaba

Fotó: Csabai István

Bajnokcsapatok találkoztak felkészülési mérkőzésen a Tiszaligetben csütörtökön este. Azt tudni kell, hogy a Nagyvárad a finn Karhu, míg az Olaj az olasz Cantu elleni szeptember 20-án induló BL-párharcra készül. A partiumi együttes jó ajánlólevéllel érkezett Szolnokra, hiszen előbb 79–77-re nyertek Szegeden, majd 100–76-ra diadalmaskodtak az Alba Fehérvár otthonában.

Az Olajból Sztrahinja Milosevics és Rudner Gábor sérülés, míg Alex Murphy válogatottbeli kötelezettsége miatt hiányozott. Az új szerzemény az amerikai Jaylon Airington a mérkőzés előtt robogott be a Tiszaligetbe, még nem lehetett szó játékáról. A hírek szerint mind irányító, mind hátvéd poszton bevethető játékos csatlakozik majd a csapathoz. Nem ismeretlen a 25 éves, 193 cm magas kosaras számára az európai kosárlabda, hiszen a tavaly évadban lengyel csapatában bajnokságot nyert.

A meccsről annyit, hogy látszott a nagyváradi csapat előrébb tart a felkészülésben, mint az Olaj. Tulajdonképpen 17 percig fej-fej mellett haladtak a felek, 27–27-es állást követően Watsonék egy 10–1-es rohammal megléptek házigazdáiktól. A második félidőben az Olaj üldözte vetélytársát, de utolérni nem tudta, a hét légióssal felálló Nagyvárad pedig megnyerte a teszttúrája harmadik összecsapását is.

– Kemény munka közepette vagyunk, el is fáradtam a meccsen – kezdte Benke Szilárd, az Olaj válogatott játékosa. – Volt olyan, hogy a négyes poszton is kellett játszanom, igaz ezt már gyakoroltuk az edzéseken. A meccs képével nem lehetünk elégedettek, olykor káosz volt a pályán, de lesz még ez jobb is. Most Kovács Petivel és Vojvoda Dáviddal elmegyünk a válogatott edzőtáborába, majd szeptember 18-án két nappal az olasz Cantu elleni BL odavágó előtt térünk vissza az Olajhoz.

A szolnoki csapat szombaton Temesváron lép pályára.

Szolnoki Olaj KK–CSM CSU Oradea 61–72 (16–12, 12–25, 19–18, 14–17)

Tiszaligeti Sportcsarnok, 700 néző. V: Fodor A., Rácz Zs. Gál J.

OLAJ: Vojvoda 11/6, Kovács P. 6, Benke 8, Andric 11, Tóth Á. 5. Csere: Rowsey 15/6, Tóth Z. 5/3. Vezetőedző: Dragan Alekszics.

ORADEA: Richard 20/12, Kariniauskas 7/3, Nicolescu 7/6, Denilson, Valeika 6. Csere: Watson 6, Barnette 16, Petrescu, Lázár 4, Pasalic 6/6, Fometescu. Vezetőedző: Cristian Achim.

A Vojvoda család öröme

Az Olaj-tábor egyik kedvence, Vojvoda Dávid örülhet, hiszen pénteken megszületett fia, Vojvoda Áron. A kisfiú 3210 grammal és 53 centiméterrel látta meg a napvilágot, a szülés során szerencsére minden rendben volt. Jó egészséget kívánunk az egész családnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában