SZABADIDŐSPORT

2018.09.18. 12:39

Szerdán kezdődnek a Tiszaligeti Napok Szolnokon

Szolnok egyik kiemelt sporteseménye a Tiszaligeti Napok, amit immár 55. alkalommal rendeznek meg a megyeszékhelyen.

Varga Csaba

A szabadidősport-kavalkád szerda délután rajtol, és szombatig tart majd a Tiszaligetben. A rendező, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a hagyományos eseményre csúcsmezőnyt, több mint négyezer résztvevőt várnak.

Nem kevesebb mint 15 sportágban, csapat- és egyéni versenyeken is kipróbálhatják magukat a jelentkezők. A hagyományos sportágak a streetball, a kispályás foci, a kézilabda, a röplabda, a kosárlabda, a lövészet és a sakk mellett nem maradhatnak el a zsinórlabda, valamin tűzharc küzdelmei sem.

Ebben az évben kiemelt hangsúlyt kap a kerékpáros ügyességi viadal, illetve a 13 kilométeres kerékpártúra, az Európai Mobilitási Hét – Autómentes Nap keretében.

A szervezők tájékoztatása szerint szeptember 22-én, szombaton indul a „Tekerjünk együtt, majd tegyük próbára magunkat ”, a tudás- és élményalapú kerékpáros ügyességi verseny. Ugyancsak szombaton, a tiszaligeti bitumenes sportpályán bemutatkoznak a szolnoki sportiskola szakosztályai, valamint a város sportegyesületei.

A fiatalok látványos bemutatókkal és órákkal készülnek az eseményre. Nem marad el a hagyományos főzőverseny sem. Nem feledve, a tenisz szerelmeseinek pedig egyéni és páros versenyt rendeznek a Tiszaligeti Teniszklubban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában