VÍZILABDA

2018.10.02. 10:02

A Komjádi uszodában kezdi a szezont a Szolnoki Dózsa

Szerdán megkezdődik a férfi vízilabda-bajnokság. Az OB I. rendhagyó módon hétközi fordulóval indul, lévén hétvégén BL- és EuroCup-selejtezőket rendeztek Európában. Előbbi sorozatban a Fradi, utóbbiban az OSC és a BVSC is továbblépett.

Gutai István

A rutinos Kis Gábor (balra) lett a szolnoki pólósok csapatkapitánya.

Fotó: Csabai István

„Összevissza” nyári szünete volt a Szolnoki Dózsának. A válogatott játékosok ki sem látszottak a feladatok alól, míg a nemzeti csapatokat nem erősítő pólósok a genovai Bajnokok Ligája nyolcas döntője óta nem játszottak tétmérkőzést. Ennek pedig már több mint három hónapja.

A visszarázódás nyilván mindenki számára egyénileg megy, az Európa-bajnokság kisiklását berlini világkupa-arannyal kompenzáló Bátori Bence a „kevéspihenős” játékosok közé tartozik. Ő például Viktor Rasovicshoz, Djordje Lazicshoz, Zalánki Gergőhöz, Kardos Gergelyhez és Jansik Dávidhoz hasonlóan, viszonylag későn kezdte meg a klubfelkészülést.

A szerda este háromnegyed kilenckor, a Komjádi uszodában kezdődő UVSE−Szolnoki Dózsa meccsre aligha lesz ereje teljében a csapat, nem csak a kései kezdés miatt.

− Magas győzelmi esélyekkel szállunk vízbe − mondta visszafogottan a válogatott balszélső.

− Ugyanakkor most kezdtünk el egy munkát, egy gyakorlási folyamatnak az elején vagyunk, tehát mindenféleképpen nagyon hasznos és nagyon jó meccs lesz.

A szezont nyitó mérkőzés mindig, minden sportágban különleges. Szolnokon most különösképpen az, hiszen az UVSE ellen mutatkozik be a parton a Zsivko Gocics, Hangay Zoltán, Vincze Gergő edzői stáb. A szakvezetés − megtörve az edzésmunka monotóniáját − a múlt héten rendhagyó ajándékkal kedveskedett a csapatnak.

Az újjáalakuló Szolnoki Dózsa hat alkalommal kétkapuzott a szintén BL-főtáblás Crvena Zvezdával. Visszatérve a szezonnyitó különlegességeire: a nyolcadik szolnoki szezonjába belecsapó Kis Gábor az UVSE ellen első alkalommal fogja kivezetni csapatkapitányként a többieket a medence szélére.

− Én úgy gondolom, hogy ez tökéletes, hogy elsőre nem a legerősebb csapattal kezdünk − vélekedett az új „csk”.

− Kezdünk összeszokni majd, a csapat most kezd összeállni, és még sok idő kell hozzá. Nyilván edzéseken kétkapuztunk, illetve voltak ellenfeleink edzéseken, de teljesen más egy hivatalos mérkőzésen játszani. Általában itt sokkal jobban tud fókuszálni az ember, vagy kell neki, mint egy edzésen. Ezek a mérkőzések fogják segíteni azt, hogy ez a csapat összeálljon minél hamarabb.

Kereken két héttel az UVSE elleni mérkőzés után debütál hazai pályán a Dózsa. A Bajnokok Ligája csoportkörének nyitányán az ellenfél még nem ismert: egy, a selejtezősorozatból érkező klub lesz az ellenfél. Az „X faktor” kiléte a jövő hétvégi BL-főtábla play-off során fog eldőlni. Egy már most megjósolható: igazán nagy hal lesz az ellenfél.

A rutinos Kis Gábor (balra) lett a szolnoki pólósok csapatkapitánya.
Fotó: Csabai István

Egermentes alapszakasz

Hosszú évek után nem szerepel azonos csoportban sem a BL-ben, sem a bajnokság alapszakaszában a Szolnoki Dózsa és az Eger. Viszont „cserébe” az OB I. B-csoportjában a szolnoki csapat megkapta az elsősorban az Egerből erősítő OSC-t, valamint a tavalyi önmagához képest tovább izmosodó Miskolcot.

Melléjük társul a Debrecen, a Kaposvár, a Tatabánya, valamint az UVSE mellett még egy fővárosi csapat, a Vasas. Az A-csoportban a címvédő Ferencváros, az Eger, a KSI, a Szombathely, a Szentes, a Honvéd, a Pécs és a BVSC játszik egymással oda- vissza az alapszakaszban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában