galéria+eredmény

2018.11.10. 09:08

A Berénynek ezúttal nem, de a Szolnoki MÁV csapatának sikerült győznie

Vasárnap délután a Jászberény FC és a Szolnoki MÁV FC is labdába rúgott az NB III. Keleti csoportjának 14. fordulójában.

Pabar Gyula

Fotó: Csabai István

FRISS – 2018.11.11. 15:45

Az eredmények

ESMTK – Jászberényi FC 3–1

Szolnoki MÁV FC – Tállya KSE 3–1

További részletek hamarosan!

Korábban írtuk:

A vasárnap délután fél kettőkor kezdődő, Tállya elleni lesz az utolsó hazai bajnokija a MÁV-nak az őszi szezonban.

A harmadosztály Keleti csoportjának listavezetője öt mérkőzés óta veretlen, ráadásul ezek közül négyet meg is nyert. Ami ezen periódusból a leginkább kiemelendő a szolnokiakkal kapcsolatban, az a védekezésük.

Tóth Tibor tanítványai ugyanis az egri vereségük óta (0–2) mindössze három gólt kaptak – a Jászberény és az ESMTK ellen egyaránt érintetlen maradt Molnár-Farkas Tamás kapuja –, ellenben tizenegyet lőttek. Ami szintén örvendetes, hogy a támadószekció is kezd többpólusúvá válni, az elmúlt fordulókban jó páran feliratkoztak Simon Attila és Annus Árpád mellé a góllövőlistára.

Annus Árpádék utoljára játszanak hazai pályán az ősszel.
Fotó: Mészáros János

A Tállya meglehetősen hullámzóan teljesít, ha jó napot fog ki, akkor az élmezőnybe tartozókat is képes meglepni – lásd a Jászberény (1–1) vagy a Sényő (1–1) elleni produkcióját –, de van, hogy alaposan beleszalad a késbe, mint három hete a Füzesgyarmat (0–4) ellen.

Eközben a Jászberényre fontos rangadó vár az ESMTK otthonában.

Arany László együttesének legutóbb nem igazán volt szerencséje a Nyírbátor ellen, hiszen több kapufát lőtt, mint gólt, ami 2–1-es vereséget eredményezett. A helyzetkihasználás most is kulcsfontosságú tényező lesz, mert hiába a mezőny leggólerősebb csapata a JFC, a pesterzsébetiek pont az ellenkező műfajban, a védekezésben jeleskednek.

Tizenhárom forduló alatt mindössze nyolc alkalommal zörgették meg a hálójukat, hét meccsen pedig még gólt sem kaptak. Ugyanakkor négy találkozójukon ők sem tudtak betalálni – ez az előrejátékukat minősíti –, mégis ott vannak a második helyen.

A 14. forduló további párosításai: Diósgyőr II–Cigánd, DEAC–Sajóbábony, Eger–Salgótarján, Füzesgyarmat–Putnok, Gyöngyös–Tiszaújváros, Sényő–Nyírbátor.

Minden mérkőzés vasárnap délután fél kettőkor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában