KOSÁRLABDA

2018.12.22. 09:15

A Falcot fogadják a berényi fiúk vasárnap este

Csonka fordulót rendeznek hétvégén a férfi bajnokságban. A Szolnoki Olaj korábban letudta kecskeméti mérkőzését, de a megye most sem marad rangadó nélkül. A hatodik helyen álló JP-Auto Jászberényi KSE az ötödik Falco KC-t fogadja vasárnap este hat órakor a Belvárosi Játékcsarnokban.

Gutai István

Fotó: Gémesi Balázs

Nagyon sokat érhet a JKSE szegedi győzelme, hiszen a Magyar Kupa döntőjébe az alapszakasz felénél az első nyolc helyen álló csapat juthat be. Márpedig erre jelen állás szerint a jászberényi csapatnak is bőven van esélye.

De a harmadik és a tizenegyedik helyen állók közül bárki kicsúszhat a kupadöntős pozícióból. Három fordulóval a vonalhúzás előtt ebből a szempontból sem mindegy, hogy milyen eredménnyel ér véget a vasárnapi JKSE− Falco KC meccs.

A hazaiak remek szériát futnak, a hatodik hely alighanem várakozáson felüli teljesítmény. A rangadóra ugyanakkor mindkét csapat győzelemből érkezik: A Falco szűken, de legyőzte hazai pályán a Kecskemétet (74−71), a Jászberény 82−74-re nyert Szegeden. Az elmúlt években még Jászberényben is a Falco számított inkább esélyesnek ebben a párosításban.

− Úgy érzem, hogy most kiegyenlítettebbek az esélyek− mondta a berényi klub közösségi oldalán Ruják Bence.

− A karácsonyi szünetre úgy szeretnénk elmenni, hogy megelőztük őket. A Falco egy nagyon keményen védekező csapat, így nekünk is keményen kell védekeznünk. Úgy, ahogy azt Szegeden a második félidőben tettük. Akkor rengeteg eladott labdát kényszerítettünk ki, ezt kellene megtennünk a Szombathely ellen is. Határozottan támogatom azt az ötletet, hogy egy szép győzelmet tegyünk vasárnap a szurkolóink karácsonyfája alá.

A Falco hat győzelméből egyet szerzett idegenben, Pakson tudott nyerni még október közepén. A berényiek ugyanúgy hat győzelemmel és négy vereséggel állnak, mint vasárnapi vendégei. A Bercsényi Csarnokban eddig az Alba Fehérvár és a Körmend tudott nyerni vendégként. Előbbi egy- utóbbi kettő ponttal.

A Falco amerikai magasbedobója, Bruinsma még mindig sérvműtét utáni rehabilitációját végzi, szerepeltetése minimum kétséges. Amíg nem épül föl teljesen, addig a fehérorosz Pustahvar helyettesíti.

Szombaton négy mérkőzést rendeznek: a nyolcadik Sopron a kilencedik Debrecent fogadja, a hetedik Paks pedig a harmadik Pécset. A tizenkettedik Kaposvárnak is fel van adva a lecke, hiszen a második helyen álló Körmend lesz a vendége. A tizennegyedik TF alsóházi rangadót játszik a közvetlenül előtte álló Szegeddel.

A JKSE−Falco mellett még egy meccs jut vasárnapra: a negyedik ZTE a tizenegyedik helyen szerénykedő Alba Fehérvárt fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában