röplabda

2018.12.01. 07:34

„Hatpontos” meccs vár a Berényre, a szolnokiak a Sümeget fogadják

Karnyújtásnyira került a továbbjutástól a Jászberény, miután 3:1-re győzni tudott az NB I.-ben szereplő MTK vendégeként a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. Pihenésre azonban nincs sok idejük hölgyeinknek, hiszen vasárnap este már újabb bajnoki mérkőzés vár rájuk, méghozzá Újpesten, 18 órai kezdéssel. Ugyancsak vasárnap, de 16 órakor a szolnoki férfiegyüttes a Sümeget fogadja.

Pabar Gyula

Futballnyelven szólva, hatpontos meccs vár a berényiekre.

Fotó: Gémesi Balázs

– Egy pillanatig sem éreztem azt, hogy veszélyben forgott volna a győzelmünk, habár a lányok megint tettek róla, hogy nekem azért kelljen izgulnom – jegyezte meg némi iróniával Deme Gábor, a jászberényiek szakvezetője. Mindezt alátámasztandó, hogy tanítványai hiába húzták be a meccset 3:1-gyel, mindegyik szett kiélezett végjátékban dőlt el, azaz könnyen születhetett volna fordított végeredmény is.

A nyitójátszmát remek hajrával a berényiek nyerték huszonháromra, ám a következő már a fővárosiaké lett, ugyanilyen arányban. A folytatásban is fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol az egyik, hol a másik tudott minimális előnyre szert tenni.

Ami végül mégis a mieink felé billentette a mérleg nyelvét, az a fontos pontok megnyerése volt, amikor nagyon kellett, akkor Pintér Andreáék nem hibáztak, ezáltal a harmadik és a negyedik szett is az övéké lett – egyaránt huszonnégyre –, így összességében megnyugtató előnyből várhatják a december 12-i (szerdai) hazai visszavágót.

Addig azonban két bajnoki mérkőzést még meg kell vívniuk, előbb az Újpesttel, majd pedig a Nyíregyházával, ráadásul mindkettőt idegenben. A vasárnapi találkozóval kapcsolatban Deme Gábor így fogalmazott.

– Futballnyelven szólva, hatpontos mérkőzés vár ránk. Ezzel az összecsapással zárul számunkra az alapszakasz második köre, és egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora hátrányból készülhetünk a folytatásra. Legutóbb szoros meccset játszottunk az Újpesttel, most azonban nem érnénk be csak a pontszerzéssel, szeretnénk megszerezni harmadik győzelmünket.

– Erre minden esélyünk megvan, mert a játékunk hétről hétre jobban néz ki, csak sajnos még mindig kevesen vagyunk. De próbálunk ez ellen is tenni, így például a jövő héten jó néhány próbázó érkezik hozzánk, akik között remélhetőleg megtaláljuk azt a játékost, akit még keresünk.

Futballnyelven szólva, hatpontos meccs vár a berényiekre.
Fotó: Gémesi Balázs

Csakis előre tekintenek

Nyolc mérkőzés alatt mindössze két szettet sikerült elcsípnie a gyakorlatilag ifisták alkotta szolnoki férficsapatnak. Egyet a rivális Dunaferr, egyet pedig a volt válogatottakkal felálló DEAC ellen.

Az áttörést jelentő siker tehát még mindig hiányzik Gulyás Ferencéknek, amit a vezetőedző azzal magyaráz, hogy bár jó úton járnak, egy fiatalokból álló, rutintalan társaságot sokkal időigényesebb feladat csapattá gyúrni, mintha harcedzett veteránok dolgoznának a keze alatt. Ezzel pedig nehéz vitatkozni.

– Fokozatosan fejlődünk, ennek ékes bizonyítéka, hogy legutóbb Debrecenben sikerült szettet nyernünk. Fizikális gondjaink nincsenek, inkább fejben vagyunk gyengék. Értem ezt arra, hogy nem vagyunk elég bevállalósak a pályán, ha pedig igen, óhatatlanul sokat hibázunk, ami könnyen visszaveti a srácokat.

– Ha pedig egyszer leülnek, onnan már nagyon nehéz újra feltüzelni őket. Igazából egy tapasztalt feladó sokat lendítene rajtunk, de magyar játékost ilyenkor már képtelenség igazolni, egy külföldit pedig nem tudnánk megfizetni, így abból főzünk, amink van.

– Önbizalomszerzés gyanánt a Sümegtől is jó volna szettet csenni, hogy aztán a Dunaferr ellen már valós győzelmi esélyekkel léphessünk pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában