JÁSZBERÉNY

2019.01.01. 16:30

Labdarúgótornával emlékeztek az utánpótlásedzőre

Közel negyven éve rendezik meg a Korompai Kupát, amely a jászberényi iskolák legnagyobb labdarúgótornája.

Illés Anita

Tavaly is megszervezték a Korompai Kupát

Decemberben a téli szünet előtti utolsó tanítási héten szervezték meg a versenyt. Kiss Attila testnevelő tanár elmondta, hogy Korompai Istvánról, egy nagy tekintélyű jászberényi utánpótlásedzőről nevezték el a tornát, akinek köszönhetően sok jászsági fiatal megszerette a futballt.

– A Bercsényi úti Sportcsarnokban a 2006. január elseje után született fiatalok kezdték meg a küzdelmeket. A mérkőzések két csoportban zajlottak. Az egyikben a gyakorló általános iskola magabiztosan verte meg a Székely Mihály és az Apponyi Albert Általános Iskolát és jutott a négy közé.

Tavaly is megszervezték a Korompai Kupát
Fotós: Beküldött fotó

A másik csoportban kiegyenlítettebb küzdelem zajlott. A Lehel Vezér Gimnázium és a Nagyboldogasszony iskola csapata is nagy csatában győzte le a bercsényiseket. A döntőben a gyakorló általános iskola nyert a Nagyboldogasszony általános iskola csapat ellen, így megnyerte a kupát – tájékoztatott Kiss Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában